Blog

Het is weer hoog tijd om ons voor te bereiden op het komende seizoen. Lees hieronder hoe dat gaat!

18 maart 2020

Jullie hebben het waarschijnlijk wel gehoord: het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Scholen dicht, sportclubs dicht, horeca dicht, toiletpapier op, competitie was al twee weken uitgesteld…

De NGF heeft besloten de competitie voor 2020 af te gelasten. Wij vinden dit natuurlijk erg jammer, want we hadden er erg veel zin in. We zijn erg blij dat we met het eerste jaar van de Club van 100 zo’n grote basis hebben kunnen leggen voor de komende jaren. We hebben nu 49 leden, en met die 49 mensen hopen we 4 juli er een mooi feest van te maken. Hoe je het ook went of keert, volgend jaar spelen we gewoon weer hoofdklasse! Laten we het maar van de zonnige kant bekijken ūüėČ

Meer informatie volgt uiteraard snel. Tot die tijd, blijf vooral veilig en let een beetje extra op elkaar deze dagen. 

-Grevelingenhout Heren-1

10 maart 2020

Een belangrijke mededeling op deze dinsdagmiddag:

DE BAROMETER GAAT NIET DOOR WEGENS HET CORONAVIRUS. NAAR ADVIES VAN HET RIVM BESLUIT DE WEDSTRIJDLEIDING VAN PRINCENBOSCH DE WEDSTRIJD NIET DOOR TE LATEN GAAN. 

Uiteraard erg jammer, we hadden er zin in om onszelf te testen met de andere teams uit de hoofdklasse. Dit zit er helaas niet in, dus zullen we zaterdag uitwijken naar de Domburgsche om nog een keer te testen hoe we ervoor staan en de allerlaatste puntjes op de i te zetten voordat het feest losbarst!

8 maart 2020

Op de laatste dag lieten we ons natregenen tijdens een rondje golf op de Swinkelsche. Helaas geen oefenwedstrijd op deze dag; wegens de enorme hoeveelheden regen die zijn gevallen moesten deze helaas afgelast worden. Gelukkig konden we er uiteindelijk nog wat van maken op de Swinkelsche, die wel open was. 

Rutger was vandaag de beste, hij liep een goede ronde in de regen en liet de rest achter zich. Goed om te zien dat onze meest rendabele speler van de laatste jaren (die ook nog eens de hoogste handicap heeft) zijn vorm lijkt te vinden! 

Volgende week staat de barometer op het programma: een leuke proloog op de competitie waar goed te zien is waar we staan ten opzichte van de concurrentie. Omdat Princenbosch de barometer in 2019 won is die baan het toneel voor deze wedstrijd. 

7 maart 2020

Op de tweede dag van dit trainingsweekend gingen we op pad in Rozendaal om de Rosendaelsche voor te spelen. Een prachtige baan en een dag met goede weersomstandigheden, we mochten vandaag dus niet klagen! Voor veel gasten uit ons team was het de eerste keer dat ze de baan speelden, dus het was zeker waardevol om de baan, holes en lastige plekken eens goed te bekijken. 

Dagen als deze zijn erg belangrijk, zeker zo vlak voor de competitie. Over minder dan een maand (4 april) spelen we hier al, dus het is belangrijk om goed op te slaan waar wel en vooral waar niet te komen tijdens een rondje golf hier. 

Na de ronde is er nog veel getraind op de goede trainingsfaciliteiten op de Rosendaelsche Golfclub. Na een aantal uur gingen we weer ‘huiswaarts’ (terug naar hotel HUP), en in de avond stond grillen en bowlen op het programma, goed voor het balgevoel! (?)¬†

Morgen een rondje op de Swinkelsche als laatste voorbereidingen voor de competitie, een goede baan met taaie weersomstandigheden. 

6 maart 2020

Vandaag begon ons tweede trainingsweekend alweer. Zoals eerder vermeld hebben we besloten dit jaar twee binnenlandse trainingsweekends in te plannen. Op deze eerste dag van het trainingsweekend stond de tweede sessie bij putting coach Rob Mouwen op het programma. 

Iedereen kreeg in tweetallen een uur bij Rob om de laatste puntjes op de i te zetten en tips en tricks mee te nemen richting de competitie. Uiteraard bedanken we Rob heel erg, we zijn er van overtuigd dat we wederom beter zijn geworden. Nu is het zaak om veel uren te maken, want juist op de greens wordt het verschil vaak gemaakt. 

We slapen in Hotel HUP in Mierlo, een sporthotel met veel leuke sporten en activiteiten die we kunnen doen. Morgen staat de wekker om 06:30 en gaan we voorspelen op de Rosendaelsche; we zijn benieuwd!

29 februari 2020

Na het eerste trainingsweekend staan alle neuzen inderdaad dezelfde kant op. Het is goed om te zien dat bij iedereen het competitiegevoel al flink begint te razen, en dat we natuurlijk op volle sterkte weer gaan aantreden in Wassenaar op de 21e maart! 

Nu rest er natuurlijk nog 1 ding: een nieuw tenue! Al jaren speelden we in de traditionele clubkleding, maar dit jaar wilde we daar toch eens een eigen twist aan geven. Lya van de Golfshop op Grevelingenhout en Golfsucces.nl heeft ons fantastisch geholpen aan een mooi tenue, dat natuurlijk is voorzien van het logo van onze hoofdsponsor: AZM! 

Zoals ieder jaar is de broek beige en de trui donkerblauw, maar ook de polo is dit jaar donkerblauw. Ook is de trui nu voorzien van een hoge kraag met een ritsje, erg chique! 

15&16 februari 2020

De laatste dag van ons trainingsweekend waren we op de Kennemer. Deze vroegere thuishaven van het KLM Open was in ons team de minst bekende, dus het is goed dat we ook hier een keer heen konden om input te verzamelen voor onze gameplans. 
Max en Rutger moesten zich helaas excuseren, en Zino moest nog altijd rustig aan doen met zijn duim, maar de overige teamleden hebben alles uit de dag gehaald. Het spel was over de gehele breedte goed en ook ouwe rot William liet regelmatig van zich horen (William had met drie birdies de meeste van allemaal). 

Tot slot zaten we de volgende dag samen met onze mentale coach Thijs Rentier om belangrijke zaken omtrent het trainingsweekend te bespreken.

  • ‘Hoe staan we ervoor?’
  • ‘Hoe voelt iedereen zich?’
  • ‘Wat zijn doelen en verwachtingen?’
  • ‘Hoe gaan we onder druk met elkaar om?’¬†
  • ‘Hoe wordt ons gedrag op de baan be√Įnvloed?’

Allemaal vragen die tijdens deze sessie zijn besproken. Graag bedanken we Thijs Rentier nogmaals voor zijn steun en expertise. Mede dankzij Thijs kunnen wij straks in de Hoofdklasse alles uit onszelf halen!

14 februari 2020

Op deze Valentijnsvrijdag stond voor ons een bezoekje aan de Koninklijke Haagsche op het programma. Dit is voor veel teamgenoten een meer bekende baan, dus besloten we individueel te spelen. Max, Bas, Rutger en Ivar namen het in een serieuze pot tegen elkaar op en na een fantastische start (2 onder de baan na 5) won Max nipt met een slag minder dan Rutger. 

Ook op deze dag was veel positieve vooruitgang te zien. Toch was het na de ronde nabespreken en gelijk terug naar de driving range! Goed om te zien dat bij iedere speler het competitiegevoel langzaam begint de borrelen, nog een dikke maand en dan mogen we eindelijk! 
Bas, Ivar en William gingen de range op om aan de swing te werken. De rest daagde elkaar uit met shortgame spelletjes rond de oefengreen (spelenderwijs leren?)

13 februari 2020

Vandaag was het zover: de eerste dag van ons eerste trainingsweekend! We hebben besloten een buitenlandse reis wederom niet te gaan doen. We bereiden ons al jaren op dezelfde manier voor op de competitie, en dat doen we met veel binnenlandse trainingsdagen waarbij het weer soms inderdaad niet ideaal is om swingtechnisch aan de slag te gaan. Wel maken de barre dagen ons hard en voorbereid wanneer tijdens de competitie de omstandigheden niet ideaal gaan zijn. Dit trainingsweekend ging om het voorspelen van de drie banen aan de kust: Noordwijkse, Kennemer en de Haagsche. 

De eerste dag was het dus op de Noordwijkse te doen. We hebben met 6 man gespeeld, Zino kan door een blessure aan zijn duim eventjes geen volle swings doen en gaat vooral op het korte spel in. Er werden twee foursomes gespeeld, Job Jan samen met William en Bas samen met Ivar. Ondanks moeilijke omstandigheden met veel wind en regen waren genoeg lichtpuntjes te benoemen. Daarnaast is het natuurlijk alleen maar goed om deze baan al eens te hebben gezien, we spelen hier 18 april namelijk tegen de regerend landskampioenen van de Rosendaelsche. 

8 februari 2020

Het is ondertussen een bekend verhaal: We zitten met veel linkscourses in de poule, en juist op de Domburgsche leren we echt omgaan met de wind. Een echte test met het windje tegen, maar ook met de wind in de rug is het niet eenvoudig. Het kost zo nu en dan een bal in de struiken of op het strand, maar onbewust nemen we de ervaringen van het golfen op de Domburgsche mee richting de wedstrijden in de competitie. 

Een ondergewaardeerd deel van de trainingen op de Domburgsche golf is de variatie aan schoten en mogelijkheden rondom het korte spel. Snelle greens met veel ondulatie is iets dat wij bij Grevelingenhout niet kennen, en daarom is het van grote toegevoegde waarde dat we hier in Domburg aandacht aan kunnen besteden. 

Ook deze zaterdag werd op Domburg gespeeld, en zoals te zien ging dit tot in de late uurtjes door…¬† -die lange put moest en zou vallen voordat we huiswaarts gingen en bij Zino duurde dat iets langer dan gepland-

7 februari 2020

Deze vrijdag stond in het teken van de jaarlijkse verkiezingen voor Sportman, -vrouw, -talent en -ploeg van het jaar. Voor de laatste categorie waren wij (nu voor de vierde keer) genomineerd. In deze verkiezing namen we het op tegen het eerste van Duiveland en de kersverse Nederlands Kampioen Senioren Mixed Foursome: William en Marleen Otten. Deze laatste kregen uiteindelijk de uitreiking, dus bij deze feliciteren wij William en Marleen met deze mooie onderscheiding! 

Nu is het natuurlijk aan ons om te zorgen dat we de jury overtuigen ons voor het jaar 2020 wederom tot Sportploeg van het jaar te kiezen!

26 januari 2020

We waren vandaag wederom bij onze vrienden van de Domburgsche! Zoals jullie weten proberen we die linksbaan vaak op te zoeken vanwege haar snelle greens, goede omstandigheden en veel wind. Maar daarnaast kwam vandaag ook onze mentale coach Thijs Rentier ons versterken. In tegenstelling tot voorgaande jaren gingen we nu de hei in. Zo kon Thijs ons in de praktijk bezig zien.

Hier hebben we allemaal erg veel van kunnen leren. We zullen in de komende weken nog meer samenwerken met Thijs om te zorgen dat we ook mentaal op ons allerbest zijn zodra de competitie begint!

25 januari 2020

Een nieuwe oefenwedstrijd, en ditmaal in het zuiden van de provincie. Zino heeft zijn oude club zo ‘gek’ gekregen ons uit te dagen op een waterkoude zaterdagochtend.¬†

Het was een mooie dag op een leuke baan; De Woeste Kop. De tegenstand was niet zoals we in de Hoofdklasse kunnen verwachten, maar het was wederom een goede mogelijkheid om de foursomes te testen. Eindresultaat: 18-0. 

18 januari 2020

Wederom een koude winterdag, en wederom stonden we vandaag rond de putting green pitches en andere korte slagen te oefenen. Vandaag kwam ook een cameraploeg langs om opnames te maken van ons team, erg leuk! Dit allemaal omdat we zijn genomineerd voor Sportploeg van het jaar op Schouwen-Duiveland!

Na de opnames kwam uiteraard nog een belangrijk dingetje, de teamkleding! Na lang zoeken en wijs advies van Lya van de shop is een prachtige outfit gekozen. De outfits zijn besteld en worden natuurlijk voorzien van een logo van onze trotse hoofdsponsor: AZM Brandensteyn! Lya; bedankt! Foto’s volgen natuurlijk snel!¬†

11 januari 2020

Op deze gure winterdag stond het eerste team wederom op de driving range te werken aan verschillende facetten van het spel om de voorbereiding richting de competitie te blijven voortzetten. Na vandaag zijn er nog tien zaterdagen totdat de competitie van start gaat, dus het komt langzaam maar zeker weer dichterbij. 

Na een shortgame-oefening en de lunch zijn zes man de baan in gegaan en speelden ze tegen elkaar een worst ball (beide spelers slaan af, andere team kiest de bal waarmee ze verder gaan). Uiteindelijk betaalden Bas en Ivar de drankjes na afloop. 

De komende weken zijn erg druk en intensief, met eind januari een oefenwedstrijd en de eerste sessie mentale coaching, en begin februari een eerste trainingsweekend richting de linksbanen van de poule: Haagsche, Noordwijkse en Kennemer. 

En oh ja, we hebben in de eerste week al dertig aanmeldingen gehad voor de Club van 100! Een mooi aantal, maar dat moeten er zeker meer kunnen worden! 

4 januari 2020

Het nieuwe jaar is begonnen: natuurlijk allereerst de allerbeste wensen voor een mooi, gezond en sportief 2020!

Vandaag hebben we een teamtraining gehouden op de putting green. Rond de green zijn met pionnen verschillende schoten uitgezet om zo verschillende situaties na te bootsen. Rond holes is met stoepkrijt voor cirkels gezorgd om uiteindelijk voor deze shortgame oefening een puntensysteem te kunnen ontwikkelen. Oefeningen als deze zullen in de komende weken zeker vaker terugkomen, zeker aangezien het korte spel bij uitstek het belangrijkste is. Een zeker en goed verzorgd shortgame geeft ook rust bij het aanspelen van de green. Uiteindelijk won Bas met 33 punten en werd Rutger tweede met 32 punten. Scores die er al zeker op beginnen te lijken!

Vervolgens deed het team mee aan de instuifwedstrijd voor de nieuwjaarsreceptie, en ook hier ging het goed. Zino speelde -1 en haalde 19 punten waarmee hij de beste was op de eerste negen. Bas speelde par en werd met 18 punten tweede, en Max werd met 17 punten derde. 

Daarna hebben de mannen genoten van een gezellige, gemoedelijke nieuwjaarsreceptie. Leuk dat meermaals werd stilgestaan bij de prestaties van afgelopen jaar, en ook dat Bas en Zino even de tijd kregen iets te vertellen over de Club van 100 en de vooruitzichten. Na het introductiegesprek over de Club van 100 kregen we enkel lovende berichten en enthousiasme, waar we erg blij mee waren!
Na de festiviteiten trok het team zich thuis bij Job Jan terug om de dag feestelijk af te sluiten zoals dat elk jaar gebeurt na de nieuwjaarsreceptie. 

28 december 2019

Jullie weten dat we oefenwedstrijden erg belangrijk vinden, maar ook dicht bij huis kunnen we onszelf heel veel beter maken. In de winter hebben veel banen last van natte grond, wintergreens en slechte greens, maar ons Zeeuwse pareltje in Domburg lijkt hiertegen bestand. We zullen dus in de komende maanden vaak uitwijken naar deze linksbaan, ook omdat drie van de zes competitiewedstrijden in het komende seizoen op linksbanen worden gespeeld!

Vandaag was wegens de feestdagen de groep niet groot, maar Rutger, Ivar en Zino hebben 27 holes gespeeld op de Domburgsche. Het was een unieke dag voor Domburgsche begrippen, omdat er nauwelijks wind stond. 

Zino bleek het meest ontregeld door de windstilte, en hij mocht de drankjes betalen. Daarnaast kregen we goed nieuws: de besturen van Grevelingenhout en Domburgsche zijn overeengekomen ons per persoon vijf dagkaarten te geven zodat we in de komende maanden nog heel wat holes op linksbanen en in duivelse winden kunnen spelen. Hier zijn we heel erg blij mee, dus bij deze bedanken we beide besturen en in het bijzonder Rik Alkemade van de Domburgsche Golfclub!

14 december 2019

Vandaag stond alweer de tweede oefenwedstrijd op het programma, dit keer op en tegen Broekpolder. Ondanks wat regenbuien was het een mooie dag, en iedereen was aanwezig. Wederom speelden we een 8 tegen 8, dit keer hielp Martijn Smits ons uit de brand. 

Na de foursomes was de tussenstand mooi in balans. Max en Zino wonnen, net als Job Jan en Rutger. Bas en Ivar verloren net, en ook William wist met Martijn niet te winnen. De singles werden over 9 holes net in het voordeel van Broekpolder beslist. Jammer, maar we komen steeds dichter in de buurt. Interessant feitje: onze eerste competitiewedstrijd op de Haagsche is tegen Broekpolder!

Oefenwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van onze voorbereiding, en we zullen er dus nog zeker een paar plannen. Oefenwedstrijden met de Wouwse, de Woeste Kop, ‘t Woold en Het Rijk van Nijmegen zitten nog in de pijplijn. Martijn: bedankt voor je inzet en je gezelligheid als altijd!

7 december 2019

Zaterdag 7 december stond een trip richting Asten op het programma. We zijn een samenwerking aangegaan met Rob Mouwen, de puttcoach van onder andere Joost Luiten en Anne van Dam. 

Vandaag stond de eerste sessie op het programma, die begon om 14:00. We spraken om 09:00 af en speelden eerst nog een 3 tegen 3 (William kon helaas niet) op de leuke baan van ‘t Woold, waar Rob Mouwen werkt. Hoe dit ging? Zino maakte een ronde van 64, 8 onder par met 9 birdies! Samen met Ivar en Job Jan versloeg hij dan ook Rutger, Bas en Max, maar veel scores toonden al duidelijke vooruitgang met eerdere trainingen!

De sessie met Rob begon om 14:00, en iedereen kreeg een half uur individuele screening. Aan het einde van die screening kreeg iedereen opdrachten mee waar we bij onze tweede sessie op 6 maart mee aan de slag gaan. Dan zullen we ook drills en reminders inbouwen voor tijdens het competitieseizoen. 

Al met al een productieve, leuke dag op ‘t Woold. Rob en Heren-1 van ‘t Woold die ons aan greenfees hielpen: bedankt!

30 november 2019

Heb je het al gezien? We zijn de training begonnen met een schoonmaakronde op de driving range! 

Rutger, Max, Bas en Zino hebben de bladeren bij de bunker weggehaald, de tegels en buitenmatten gereinigd en zijn met een bezem door de binnenrange gegaan. Trainen is toch een stuk leuker op een schone driving range!

27 Oktober 2019

Zondag 27 oktober werd een oefenwedstrijd tegen de Goyer gehouden. In het competitieseizoen van afgelopen jaar verloren we nog met 14-4, dus we waren uit op revenge,¬†dit bleek lastiger gezegd dan gedaan…

We speelden op de Goyer, en alle zeven de spelers speelden mee. Samen met Tim Meuwsen als invaller speelden we een 8 tegen 8, die we uiteindelijk met erg ruime cijfers verloren. Ondanks goed spel bij vlagen bleek de roest nog te duidelijk aanwezig, wat resulteerde in een 22-2 nederlaag. 

Gelukkig hebben we nog een hele winter om hier hard aan te werken, we zullen sterker zijn dan dat we vandaag waren. Tim: leuk dat je er bij kon zijn, dankjewel!