Blog

Het is weer hoog tijd om ons voor te bereiden op het komende seizoen. Lees hieronder hoe dat gaat en een aantal interessante blogs die u kunnen helpen!

9 januari 2021

Vorst is eigenlijk helemaal niet leuk…

Wederom een dag waarop het weer de overhand nam. In de ochtend bleek de baan, par-3 en oefengreen dicht door de nachtvorst en de rijp. De ochtend stond dus in het teken van individuele training en spelletjes op de driving range. 

In de middag kwam de zon door, en ondanks dat het op wintergreens te doen was gingen de mannen voor 9 holes. Vervolgens werden 18 holes op de par-3 baan gespeeld. De condities waren hier prima, wat terug te zien was in de scores. Bas, Job Jan, William en Zino maakte 2 onder. Ruud vertegenwoordigde Heren-2 sterk met een rondje PAR. Goed om te zien dat de scores langzaam bij beginnen te trekken, maar het team heeft een duidelijke behoefte aan het spelen van de grote baan, en op zomergreens. Laten we hopen dat dit snel mogelijk is. 

2 januari 2021

Een enerverende dag in Zeeland.

We wilde vandaag weer knallend het nieuwe jaar ingaan, maar helaas: de baan in Bruinisse was net als haar oefenfaciliteiten vandaag nog niet te bespelen. Dit komt doordat het de afgelopen weken erg hard heeft geregend in Bruinisse en omstreken. Erg vervelend, want we hadden een leuke training met shortgame en 18 holes op de planning staan… 

Anyway: wij zoeken altijd in oplossingen! Dus snel onderweg naar Domburg, waar we vaker spelen om ons niveau op verschillende soorten banen op peil te houden. Zo zijn we in de voorgaande jaren ongeveer 6 keer per jaar deze kant opgegaan. Echter bleken gastspelers hier niet welkom, dus zijn we als nood-nood-situatie uitgeweken naar De Zeeuwsche.

Het originele plan van de training was al even overboord, dus hebben we 9 man sterk een opwarming op de drivingrange en wat shortgame-spelletjes gedaan. Daarna zijn we de baan ingegaan voor een strokeplay wedstrijdje.

Hier liet Zino zien zijn kater van Oud & Nieuw te hebben verwerkt met een ronde van -3, en ook Rutger liet van zich horen met een mooie -1. Goed om te zien dat het goede spel zich langzaam maar zeker boven begint te komen, maar hopen volgende week toch maar op een iets gestructureerdere training! 

31 december 2020


En toen was het jaar alweer bijna om.

Het is vandaag alweer de laatste dag van het jaar. Helaas is onze baan gesloten vandaag, maar hopen zaterdag weer met het gehele team te kunnen oefenen. Doordeweeks spenderen de leden van Heren 1 en Heren 2 ook tijd op de driving range, om in eigen tijd ook te werken aan de techniek.

Zaterdag staat op de planning om eerst te trainen op de driving range en vervolgens te gaan putten. Vervolgens zal er in tweetallen gespeeld worden op de baan. We hebben er zin in!

Golfen aan de Adriatische kust in Italië, wie wilt dat niet?

De Adriatische kust is een prachtige plek met prachtige natuur, lange geschiedenis en eeuwenoude cultuur, waar u kunt genieten van heerlijk Italiaans eten en wijn. Als u een golfer bent, vindt u wat u nodig heeft aan de Adriatische kust, want het gebied heeft enkele van de beste golfbanen van Italië. In het verleden werd Italië helemaal niet als een golfland beschouwd, maar sommige Italiaanse topgolfers, zoals Costantino Rocca, Matteo Mannasere en de broers Francesco en Edoardo Molinari, wekten de interesse van veel Italianen voor golf. Vooral omdat het Open Kampioenschap in 2009 in Italië werd gehouden en de Italiaanse top golfers de afgelopen jaren goed gepresteerd hebben.

Combinatie van cultuur en landschap

Het zal u misschien verbazen dat Italianen zo van golf houden, maar de prachtige glooiende heuvels en de interessante geschiedenis en cultuur maakt dit land tot een ideale plek om daar een golfvakantie door te brengen. Zeker nu het gebied enkele van de beste golfbanen van Italië heeft, kun je Italië als golfland nauwelijks negeren. Hierbij wordt Pra’ Delle Torri Golf beoordeeld als een van de beste.

Lay-out

Dit is een baan met bunkers die op specifieke locaties zijn geplaatst en je moet je route door deze baan tekenen. Deze bunkers zijn een van de interessante en creatieve obstakels voor de golfbaan. Een ander groot obstakel is het gebruik van water. Er zijn namelijk 13 verschillende waterhindernissen in het hele proces. Dan is er nog een onzichtbaar obstakel, en dat is wind. Omdat er op het hele terrein weinig bomen staan, kan de wind soms vrij bewegen. Hoewel de golfbaan al lang bestaat en nog geen reputatie heeft opgebouwd, ziet het er naar uit dat het een van de beste golfbanen van Italië wordt. Rondom de golfbaan staan prachtige villa’s, gecombineerd met de golfbaan, in de typische traditionele Italiaanse stijl.

Hieruit valt op te maken dat Italiaanse golfbanen tegenwoordig niet meer te negeren zijn. Met de prachtige cultuur en golvende omgeving is het ideaal om te golfen. Zo kan er een perfecte combinatie gemaakt worden van golfen en genieten. Binnen deze blog is Pra’ Delle Torri Golf aangeraden, maar er zijn daarnaast nog talloze mooie golfbanen in Italië. Wij als team, zouden dan ook graag nog een keert willen golfen in een van deze prachtige gebieden. Op deze plek kan er dan ook onder goede omstandigheden en condities gespeeld worden, waardoor er zo goed mogelijk voorbereid kan worden op de competitie.
25 december 2020

Prettige kerst allemaal!

2020 was een jaar dat anders is verlopen dan dat we vooraf gedacht hadden, zo werd de competitie afgelast. Toch blijven wij met enthousiasme trainen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het jaar 2021.

Wij willen jullie allemaal een fijne kerst wensen!

Ik wil een nieuwe golfset, waar moet ik naartoe?

Of je nu klaar ben met het gebruiken van leenclubs van een golf professional, je vriend al rondloopt met een glimmende nieuwe clubs, of eindelijk een baanvergunning op zak heeft, dit is de eerste golfset. Dit is geen verkeerde beslissing, want of je nu nog in de klas zit of al GVB op zak hebt, je eigen golfbaan kan zijn best doen. Op deze manier kunt u wennen aan de grijpkracht, golfclublengte en de beste swingmethode vinden. Bovendien hebben we het nog niet eens gehad over het heerlijke gevoel: je kunt een volle golftas op je schouder (of op een trolley) zetten om de route te verkennen.

Met Google vind je direct een waslijst aan online golfwinkels, waar je een beginners golfset kunt kopen. 

Dit maakt je helaas niet wijzer bij het maken van een keuze. Want waar moet ik eigenlijk op letten bij het kopen van golfuitrusting voor beginners? Deze koopgids beantwoordt belangrijke vragen en legt uit hoe u de juiste golfuitrusting voor u kunt vinden. Voordat u de eerste set golfuitrusting koopt, is het belangrijk om de volgende vragen te beantwoorden: Hoe lang wilt u spelen? Wil je les volgen of doe je het zelf? Belangrijk is ook: hoeveel ben je bereid te besteden? Als u twee keer per jaar wilt spelen vanwege de recente deal van het bedrijf op de golfbaan, koop dan goedkope volledige of tweedehands golf. In het laatste geval is het beter om voor een bekend merk te kiezen omdat ze van goede kwaliteit zijn (en zullen blijven bestaan) en lang mee kunnen gaan zonder dat ze verslijten.

U kunt zelf beslissen in welke richting u wilt kijken. 

U kunt twee dingen doen: naar een golfwinkel gaan voor advies of online de aangeboden producten zoeken. Dat laatste klinkt misschien gek, want golfclubs moeten zich ook goed voelen, maar eerlijk gezegd weet je als beginner niet echt wanneer je je echt goed voelt. In dit opzicht kunt u in principe blindelings online kopen. Over het algemeen zijn online prijzen aantrekkelijker dan fysieke winkels. Toch is het in sommige gevallen slim om een golfset op maat te laten maken. Zo is niet elke set voor elke golfer. Zeker als u een goede golfers bent, raden wij u aan om toch even langs de specialist te gaan. In dit geval adviseren wij dan ook om langs onze golfpro Jonathan Willis te gaan.

19 december 2020

Het wordt steeds kouder!

Zoals uzelf ook al gevoeld zal hebben, is het er niet warmer op geworden in Nederland. De gevoelstemperatuur ligt alweer regelmatig rond de 0 en dat is te voelen. Toch laten de heren van Grevelingenhout zich niet uit het veld slaan. Zo stond chippen vandaag op het programma.

Hierbij werden er verschillende varianten van chips getraind, zodat we in de competitie hierop voorbereid zijn. Hierbij moest er af en toe een bakje koffie gedronken worden om de handen warm te houden.

Hierna zijn er singles gespeeld, aangezien iedereen wilde weten waar ze op het moment stonden. 

Op welke manier kan u nog steeds prima golfen met regenen? Wij laten het u weten!

Golfen in de regen, nee, liever niet! Maar wat er in ons Nederland soms gebeurt, is dat er elke week een regenbui komt als je golf speelt. In dit golfblog geven we je 10 tips om het toch aantrekkelijk te maken als je wilt of moet golfen in de regen. Dit voorkomt dat je je onderdompelt in het natte clubhuis om te zwemmen, ziek wordt voor de laatste putt, nog steeds geniet van golf en hoge scores haalt. 

Golfen in de regen is eigenlijk niet zo erg.

Zo regent het zelden de gehele dag. Golfen in de regen is ook goed. Het is stil op de golfbaan, nu kun je de tweede bal slaan en een extra putt maken. Allereerst wilt u de beschikbaarheid van de golfbaan controleren. Voor je het weet is de golfbaan gesloten wegens overmatige regenval.

In de komende kopjes zullen wij als team, een aantal tips te geven om toch lekker te golfen met slecht weer.

Buienradar

Als eerste is het slim op Buienradar goed bij te houden. Zo kan het zomaar zijn dat er door het gehele lans een regenbui wordt opgegeven, maar hij net overwaait bij u.

Waterdichte kleding

Als tweede is het ook verstandig om waterdichte kleding mee te nemen. Op deze manier kunt u uzelf weren tegen het slechte weer. Zo kan golf in principe door weer en wind gespeeld worden. We zijn natuurlijk niet van suiker gemaakt. Naast het hebben van waterdichte kleding, is het ook handig om dit te combineren met een paraplu. Er zal uiteraard nog wel geslagen moeten worden in de regen, maar onderweg naar de volgende bal kan er wel onder deze paraplu geschuild worden.

Handdoekje

Wijzelf als golfteam hangen ook altijd een handdoekje aan de binnenkant van onze paraplu. Op deze manier kunnen de handen droog gemaakt worden als er weer onder deze paraplu geschuild kan worden. Als laatste is het hebben van waterdichte schoenen ook een must. Zo kan het zomaar zijn dat u in een plas staat en u heel de dag loopt te sloppen in uw schoenen. Ik kan u beloven, daar wordt niemand blij van.

Wij hopen u door een aantal handige tips mee te geven, te helpen als het de volgende keer regent. Dit gebeurd vaak genoeg in Nederland, maar vrees dat ik dat u niet hoef uit te leggen.

12 december 2020

Het is druk op de golfbanen!

Door Covid-19 is het tegenwoordig erg druk op de golfbanen en dit is bij Grevelingenhout zeker niet anders. Zo mag er nog gegolft worden in Nederland.

Vandaag werd er samen getraind met Heren-2. Op deze manier kunnen de aanstormende talenten zichzelf ook laten zien. Zo werd er eerst op de Par-3 baan gespeeld en vervolgens op de 18 holes baan. Het korte spel is erg belangrijk, aangezien hier vaak het verschil mee gemaakt wordt in de Hoofdklasse.

Het wordt wel steeds vroeger donker, waardoor we na 16 holes gestopt zijn met de foursomes. 

Hoe gebruikt u een putter? Wij leggen het u uit!

Putten heeft niet alleen te maken met techniek, maar ook met concentratie, vooral oefenen. Er zijn duizenden golftechnieken om uw putten te verbeteren, maar wat is de beste golftechniek voor u? In deze golfblog geven we u enkele golfoefeningen om uw putprestaties te verbeteren en geven we enkele voorbeelden van hoe het tot dusver in de praktijk werkt. Kortom, hoe putter te gebruiken?

Je zult professionele spelers op tv zien en ervan dromen om een putt van 12 meter in het midden van het gat te slaan! U zult zich heel gelukkig voelen als u de golfbal dichtbij de hole duwt. Is het je opgevallen dat deze professionele spelers moeite hebben om 3 putts te maken? Dit is het vermogen om goede cijfers te halen en obstakels te verminderen. Het is niet meer nodig om 3 puts te maken. Normale golfers zullen alles doen wat ze kunnen; 2-ball putt, belly putt, Phil Mickelson blade putter, omdat zijn putter erg goed is, zijn er viltstiftmarkeringen op onze golfballen, dus golfers hebben honderd varianten gemaakt om de golfbal beter in het spel te krijgen. Beste golfer, kunnen we beter niet niet gewoon oefenen? Het is geweldig om alle putts te proberen, maar we moeten ook oefenen, toch? We slaan 60, 80 of zelfs 100 golfballen op de driving range, maar daarna oefenden we maar 20 minuten op de green! Zo wordt er vaak genoeg gezegd dat het korte spel het belangrijkste onderdeel is van golf, maar besteden de meeste mensen er de minste tijd aan. Dit moet veranderen! Ga eens een uurtje op de puttinggreen staan in plaats van de drivingrange en u zal snel progressie zien.

Om te helpen met het putten, hebben we 2 tips opgesteld:

1- Bekijk het gat van minimaal 2 kanten 

Ga niet één meter achter de bal staan, maar neem minimaal 3-4 meter ruimte in. Als je denkt dat je het vanachter de bal goed hebt gevonden, ga dan naar de andere kant van de hole en kijk vanaf de andere kant naar de helling. Als je op de green loopt, zie je dit allemaal al. 

2- Geen vragen meer na het uitlijnen 

Als je boven de bal bent en vragen hebt over de rechte lijn, kijk dan opnieuw. Als je zeker bent van de richting en zelfverzekerd bent, geef je gewoon een duwtje. Als u om welke reden dan ook vragen heeft, voer de routine dan opnieuw uit! Alles is in orde, wees alsjeblieft voorbereid!

Wij hopen u op deze manier weer geholpen te hebben bij een onderdeel van het golfspel. Zo zorgen we ervoor dat iedereen een beetje beter wordt. Zelf wij leren nog elke dag dingen op golfgebied.

5 december 2020

Het is feest!

Op de verjaardag van de goedheiligman stond er op het programma om naar De Goyer te gaan voor een oefenwedstrijd. Helaas ging dit, mede door de lockdown, niet door. In plaats hiervan werd er in de ochtend een mentalcoach sessie gehouden met Thijs. Thijs ondersteunt ons team dit jaar al voor het 4de jaar oprij.  

Vervolgens werden er bump en run sessies gehouden, waarbij er geduelleerd werd in teams. Zino en Rutger kwamen hierbij het beste uit de strijd. Hierna maakte iedereen zich klaar voor de 18 holes foursomes die gespeeld werden.

Tijdens de competitie zijn 6 van de totale 18 punten te verdienen binnen dit onderdeel. Het is dan ook belangrijk om per koppel, de juiste balans te vinden.

Al met al een productieve, leuke dag op Grevelingenhout. Prettige Sinterklaas!

Aan welke ongeschreven regels dient u uzelf te houden op de golfbaan? Lees het hier!

Golfetiquette is een belangrijk onderdeel van het golfregelsonderzoek. Houd u altijd aan de laatste golfregels en -etiquette. Golfetiquette is er om het spel leuk, veilig en ontspannend te houden voor jou en al degenen die bij golf betrokken zijn. Er zijn vier hoofdaspecten van golfetiquette: sociaal gedrag, veiligheid, spelritme en baanonderhoud. Deze vier elementen zijn belangrijk voor een leuke, ontspannende en bevredigende tijd op de golfbaan. We bespreken eerst de pijlers en geven vervolgens specifieke ideeën en technieken om de pijlers hoog te houden.

Etiquette is een beknopt woord voor een gedragscode die respect voor anderen uitdrukt. Door de golfetiquette te volgen, kun je laten zien dat je respect hebt voor de baan, de green keeper, medespelers en het spel zelf. Door ervoor te zorgen dat iedereen die bij het spel betrokken is veilig is en iedereen met plezier kan meedoen, moet je eerst respect tonen. Daarom is sociaal gedrag meer dan alleen vriendelijk en vriendelijk zijn. Door de juiste acties en acties te ondernemen, kunt u respect tonen voor iedereen in golf en golf, zelfs als niemand ze ziet.

De veiligheid van spelers, het publiek en baanbezitters vormt de kern van de baan.

Dit is niet omdat golf een bijzonder gevaarlijke sport is, maar omdat er, net als elke andere sport, ernstige risico’s zijn en ernstige gevolgen kunnen hebben. Het volgen van golfetiquette beperkt deze risico’s, zodat iedereen met vertrouwen kan spelen. Twee dingen kunnen golf gevaarlijk maken: golfclubs en golfballen. Beiden zijn gemaakt van harde materialen en bewegen met veel kracht en snelheid. Hoewel veel mensen de gevaren van golfclubs snel beseffen, is het onwaarschijnlijk dat golf als gevaarlijk wordt beschouwd. Misschien is dit de reden waarom golf de meeste ongelukken veroorzaakt van alle sporten.

Het plezier op de green wordt sterk beïnvloed door het ritme van het spel op de baan.

Het ritme van het groepsspel heeft niet alleen invloed op je eigen entertainment, maar ook op het entertainment van anderen die je volgen. Langzaam lopen kan het plezier van je groep en de groep die je volgt echt frustreren. Bij het kijken naar golf op tv is de speelsnelheid langzamer, maar dit is een andere wereld. Tijd doorbrengen verbetert de kwaliteit van het spel meestal niet en kan zelfs het tegenovergestelde effect hebben. Je zou geen groepen moeten zien die als kijkers moeten wachten.

Wij hopen u op deze manier geholpen te hebben. Zo is het voor iedereen fijn als de mooie sport golf, veilig en snel gespeeld kan worden. Wij zien u graag terug voor de volgende blog!

28 november 2020

Heb je het al gezien? We zijn de training begonnen met een schoonmaakronde op de driving range! 

Rutger, Max, Bas en Zino hebben de bladeren bij de bunker weggehaald, de tegels en buitenmatten gereinigd en zijn met een bezem door de binnenrange gegaan. Trainen is toch een stuk leuker op een schone driving range!

Er zijn in 2020 weer nieuwe golfregels waar iedereen zich aan moet houden. Lees in deze blog wat de grootste veranderingen zijn!

Vanaf 1 januari 2020 treden de nieuwe golfregels in werking. De regels van golf zijn eenvoudiger en strenger geworden. Geef toe, soms zijn de regels van golf ingewikkeld. R&A en USGA bereikten al in 2017 een akkoord en kondigden de modernisering van de productielijn aan. Deze regel is aangekondigd en uitgegeven sinds maart 2018. De regels van golf zijn gemakkelijker te begrijpen en toe te passen, waardoor de sport aantrekkelijker en toegankelijker wordt voor beginners. We hebben de nieuwe golfregels voor 2020 op een rijtje gezet:

Zoek je bal maximaal 3 minuten.

Voorheen kon je de bal vijf minuten doorzoeken. In de praktijk kan dit lang duren en zelfs tot frustratie leiden. Daarom is de tijd die nodig is om naar de bal te zoeken, teruggebracht tot drie minuten.

Herstel groene vlekken.

Iedereen herkent het wel, je wilt de bal plaatsen, maar je ziet dat de green behoorlijk wat schade heeft opgelopen, zoals een spike-markering op de vorige vlucht of een gepassioneerde eend. Jammer dat je deze schade niet kunt herstellen. Raak de greens niet aan. Gelukkig kun je in 2020 de schade aan de green herstellen. Eerlijk genoeg, toch?

De vlag mag in de hole blijven.

In het verleden moest je altijd de vlag uit de hole halen, of moest iemand de hole bewaken bij het plaatsen op de green. Ging je erin en raakte de vlaggenmast? Twee strafslagen! Vanaf 1 januari 2020 kun je de vlag laten staan. Als je de vlaggenmast raakt, krijg je niet langer twee strafpunten. Vallen vanaf kniehoogte Voorheen moesten we rechte armen gebruiken om een bal verticaal vanaf schouderhoogte te laten vallen. In de praktijk zorgt dit er vaak voor dat de bal weer stuitert of weer wegrolt, wat weer leidt tot andere lastige controlesituaties. Daarom moet je vanaf 1 januari 2019 afdalen vanaf kniehoogte. Vallen vanaf kniehoogte zou het valproces consistenter en gemakkelijker moeten maken. Het einde van de bal is echter nog steeds een toeval.

Dit zijn in het kort de regels waar alle golfer zich het komende jaar aan moeten gaan houden. Mocht u nog vragen hebben indien iets niet helemaal duidelijk is, kunt u altijd een reactie achterlaten met vragen. Wij als Heren-1 zullen dan zo snel mogelijk naar het antwoord opzoek gaan. Volgende week zullen we de etiquettes binnen het golfspel uitleggen.

21 november 2020

Vandaag stond in het teken van lange clubs.

Zo werd alles vanaf de ijzer 5 tot en met de driver uitgebreid behandeld in de ochtendsessie. Hierbij zijn er netten op afstanden vanaf 150 meter gezet, om op targets te kunnen oefenen. Met de houten 3 en driver is er gericht op de ‘shape’ van de bal. Zo is het op de golfbanen waar gespeeld moet worden tijdens de Hoofdklasse, belangrijk om alle vluchten onder de knie te hebben. 

In de middag moesten er een aantal heren naar huis. De rest heeft de speelvorm ‘Amerikaantje’ gespeeld. Dit is een spelvorm waarbij er 6 punten verdeeld worden over 3 golfers. 

Wat zijn nu de beste golfapps? Wij hebben ze even op een rijtje gezet voor u.

In de huidige golfwereld worden golftoepassingen niet langer genegeerd. De golf-app vereenvoudigt de sport enorm. Het bijhouden van scorekaarten, het berekenen van punten en het indienen van scorekaarten is nog nooit zo eenvoudig geweest. En u heeft geen dure golfhorloges of afstandsmeters meer nodig om de precieze afstand tot het midden van de green te bepalen. Er zijn verschillende (gratis) golf-apps om u te helpen! Er zijn veel golf-apps, waarvan sommige beter zijn dan andere. We hebben de onmisbare apps geselecteerd die u op uw telefoon moet hebben.

LeadingCourses

Veel golfers kennen Leadingcourses.com. De originele Nederlandse partij heeft onlangs een app gelanceerd. Leadingcourses.com geeft informatie over 24.817 golfbanen wereldwijd. In de Leadingcourses app vind je alle relevante informatie over golfbanen. Recente foto’s, green rates, routebeschrijving, etc. Sinds Leadingcourses.com in Nederland is gevestigd, heeft de app / website veel goede informatie over Nederlandse golfbanen. Net zoals je van Leadingcourses.com gewend bent, lees je in de app ook beoordelingen van 68.664 andere golfers. Het schrijven van uw eigen recensie is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Golf.nl

De Golf.nl applicatie is een applicatie van de Nederlandse Golf Federatie. Met de gratis GOLF.NL app kun je digitale scorekaarten afspelen en direct je handicap aanpassen. Een leuke extra feature is dat je via de Golf.nl app je leeftijd, leeftijdscategorie, club en andere informatie in Nederland kunt volgen. Daarnaast kan de Golf.nl app al uw golfresultaten volgen en delen met vrienden. Met behulp van de Golf.nl-app kunt u eenvoudig nagaan hoe uw vrienden de afgelopen tijd op de golfbaan hebben gepresteerd. Als je een NGF-nummer hebt, kun je alleen de Golf.nl-applicatie gebruiken. Uw NGF-nummer staat op de NGF-pas die u heeft ontvangen.

Golfshot

Golfshot is een krachtige applicatie die realtime afstanden biedt tot alle gevaren en doelen op meer dan 40.000 golfbanen over de hele wereld. Heb je een Android golfhorloge of Apple Watch? goed nieuws! Golfshot heeft smartwatch-ondersteuning. Dit betekent dat je op de smartwatch de afstanden tot alles kunt zien. Naast het controleren van de afstand, kunt u ook uw score volgen. Golfshot toont veel statistieken die u kunt gebruiken om uw spel te verbeteren. Op deze manier kunt u het aantal slagen in de fairway, het aantal putts en zelfs de tanden van de club volgen. Na afloop van de ronde ontvang je een duidelijk overzicht van je scores via e-mail.

Wij denken dat deze golfapplicaties essentieel zijn bij het golfen. Test ze een keer en kom er vanzelf achter.

Golf wordt gezien als een dure sport, maar is dit wel echt het geval? Wij hebben het uitgezocht voor u!

Wilt u beginnen met golfen? Dan zul je iets moeten kopen. U wilt ook een golfbaan nemen … hoeveel kost de greenfee eigenlijk? Wilt u de kosten van golf globaal inschatten? Lees dan verder!

Lessen

Elke golfclub heeft verschillende cursuspakketten die geschikt zijn voor beginners. Als u golfbanen wilt volgen, beginnen deze cursussen meestal met een inleidende (groeps) cursus. De gemiddelde kosten van een introductiecursus zijn + – € 20, -. Voor individuele reguliere cursussen is de gemiddelde prijs ongeveer 50 euro per 50 minuten. Sommige golfclubs kunnen ook meerdere mensen tegelijk lesgeven. Natuurlijk zijn de kosten per persoon lager. De kosten van een groepscursus zijn afhankelijk van de grootte van de groep.

De duur van 30 minuten is perfect voor een enkele cursus. Gebleken is dat mensen na + -30 minuten minder snel nieuwe informatie in zich opnemen. Golf is een complexe sport en het is verstandig om niet alles in één les te leren. Dit is het tegenovergestelde van groepscursussen, die interactiever zijn omdat ze oefening vereisen. 

Tip: Als u vraagt naar de kosten van de golfbaan, is het handig om direct te vragen of de gebruikte oefenbal en materialen bij de totaalprijs inbegrepen zijn. Dit is niet altijd het geval! De ervaring heeft geleerd dat voor degenen die net beginnen, het nemen van een groep golfbanen interessanter en vaak leerzamer is. Naast het leren golfen kom je direct golfers van hetzelfde niveau tegen!

Materiaal 

Naast lessen heb je ook spullen nodig. Als beginnende golfer kunt u bij veel golfbanen golfclubs huren of lenen. Als je in de klas zit, is het meestal gratis. De mogelijkheid en het huurbedrag van elke golfbaan kunnen sterk variëren. Sommige golfbanen bieden langdurige huurcontracten. Op deze manier kunt u bepalen of golfclubs bij u passen.

De kosten voor het kopen van een set voor beginners zijn hooguit een paar honderd euro. Het hangt af van het merk, materiaal en aantal van de golfclub. Voor ervaren spelers kan het clubgeld meer dan duizend euro bedragen. Houd er daarom rekening mee dat de aanschaf van golfuitrusting een grote investering is die langer zal duren. Om ervoor te zorgen dat je langer in de club kunt spelen, moet je ervoor zorgen dat de club geschikt is voor jouw type spel. Het is verstandig om de club te installeren door de club te “installeren” in een erkende golfwinkel.

Naast deze twee posten, moet er ook kleding en lidmaatschap betaald worden. Ik denk dan ook dat u zelf wel kunt bepalen dat golf een vrij dure sport is. Zo zijn er veel meer kostenposten dan bij andere sporten. 

Heeft u genoten van deze blog? Laat het ons weten en dan zien wij u hopelijk de volgende keer weer terug met een nieuwe blog.

14 november 2020

Het is weer de hoogste tijd om aan het korte spel te werken!

We hebben de gehele ochtend gewijd aan het werken aan het korte spel. Zo werd er eerst gewerkt aan het chippen en bunkerslagen. Deze mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Hierbij werd er met de afstanden gevarieerd. Vervolgens is er op de par-3 baan van 50 meter tot en met 70 meter geoefend. Hierbij werd er een puntensysteem bijgehouden om te kunnen bepalen welk team gewonnen had.

Hierna zijn er eerst 9 holes Som-bal gespeeld en daarna 9 holes 4BBB. Uiteindelijk wonnen Bas, Rutger en Ivar deze wedstrijd.

Het kan soms best wel lastig zijn om de afstand naar de hole te gokken. Daar is gelukkig wel een oplossing voor: afstandmeters.

Vind je het moeilijk om de exacte afstand op de golfbaan in te schatten? Dan is golfafstandsmeter (ook wel golfafstandsmeter genoemd) ongetwijfeld uw ideale oplossing. Met zo’n handige afstandsmeter weet je altijd dat je moet golfen om je doel te bereiken. Het gebruik van een golfafstandsmeter kan het gemakkelijker maken om te bepalen welke club je moet gebruiken, en het kan je ook helpen om de afstand beter in te schatten. Voor hoogwaardige golfafstandsmeters kunt u bijvoorbeeld het merk Bushnell gebruiken. Bushnell is een expert in laserafstandsmeters. Wil je de golfbaan helemaal leren kennen? Overweeg dan om een golfhorloge te kopen in plaats van een afstandsmeter. In deze blog introduceren we de specificaties van de afstandsmeter!

Mag ik een afstandmeter gebruiken in een wedstrijd?

Sinds 2014 mag de afstandsmeter gebruikt worden met golfcompetities. Dit gebruik heeft echter een voorwaarde: de golfafstandsmeter kan alleen afstand meten. Daarom zijn golfhorloges die gelijktijdig hoogteverschil of windkracht weergeven tijdens golfspellen verboden. Dit geldt ook voor lasers met een kantelfunctie: zelfs als deze functie is uitgeschakeld, is het gebruik van dit apparaat bij golfwedstrijden verboden. Hetzelfde geldt voor alle golf-apps voor smartphones met deze functie.

De keuze is aan u! Ben je van plan afstandsmeters in de competitie te gebruiken? Dan wordt u beperkt door de NGF-regels: uw afstandsmeter kan alleen afstand meten! Daarom zijn inclinometers of lasers met kantelfuncties onmogelijk. Het merk Bushnell biedt een handige oplossing voor dit probleem door afstandsmeters met twee verschillende panelen te verkopen. Een rode gevel meet helling en afstand. De andere kant is zwart en kan alleen afstand meten, dus geschikt voor gebruik in wedstrijden.

Welke kosten komen om de hoek kijken?

Afstandsmeters voor golf kunnen erg duur zijn. Als je voornamelijk geen hobby hebt, raden we je aan om naar golfhorloges te kijken. Met een golfhorloge kunt u meer informatie krijgen over de baan die u speelt. Daarnaast zijn deze horloges ook handig om de prestaties op peil te houden. Gaat u vaker games spelen of meedoen aan NGF-competities? Op deze manier kunt u geen golfhorloges in het spel gebruiken, dus het kopen van een golfafstandsmeter kan een betere investering zijn. Golfafstandmeters kosten momenteel gemiddeld tussen de 319 en 529 euro.

U moet dus voor uzelf bepalen wat u nodig heeft. Golf u elke week en gaat u voor het beste resultaat? Dan raden wij zeker een afstandsmeter aan. Zegt u dat u maar 10 keer golf in het jaar, dan is het horloge een gepastere oplossing. Wij als Heren-1 van Grevelingenhout spelen allen met een Bushnell. Waar speelt u momenteel mee?07 november 2020

Het is weer hoogstens tijd om te beginnen aan onze voorbereidingen. 

Zoals iedereen weet, is heel Nederland in de ban van Covid-19, maar gelukkig mogen we nog golfen. Hier maken we dan ook maar gebruik van.

Vandaag was het tevens de eerste keer dat het gehele team compleet was. Zo hebben wij er een nieuw talent bij: Loran Appel. Mocht u hem nog niet kennen, zal dit snel veranderen. Loran is een jongen van 15 die afgelopen jaar zowel het Nederlands kampioenschap t/m 15, als die t/m 18 won. Ook haalde hij de cut bij het Nederlands kampioenschap heren. Dan noemen we nog eens een goed jaar voor een 15-jarige jongen. Hij zal voor Grevelingenhout op de eerste of tweede plek functioneren binnen het team. 

Vandaag hebben we als eerste op doelen gericht op de drivingrange. Vervolgens is er getraind op pitchen en chippen. Als afsluiter is er 18 holes singles gespeeld, om te kijken waar iedereen staat.

Al met al een goede trainingssessie dus.

Iedereen weet dat golf niet in een trainingspak gespeeld wordt. Toch heeft er wel een evolutie plaatsgevonden door de jaren heen. Leest u mee?

De golfindustrie staat bekend om het produceren van de lelijkste sportkleding ter wereld. Vraag een goede vriend (die geen golf speelt) om golfers en golfkleding te omschrijven, meestal krijg je een standaard antwoord: geruite broek, hoge sokken en ouderwetse hoeden. Maar waar komt deze kijk op golf vandaan? Golfers beschouwen het zelf als een van de meest elegante sporten ter wereld. Om deze vraag te beantwoorden, moeten we terug in de tijd gaan en de geschiedenis van golfkleding zorgvuldig bestuderen.

1900-1950

Naarmate we dichter bij de 20e eeuw komen, worden kilts vervangen door broeken. Broeken zijn over de hele wereld populaire kleding geworden en een populair modeartikel geworden. Golfers beginnen steeds vaker hoge sokken over hun broek te dragen in plaats van korte broeken over hun sokken. Golf is een sport voor de elite, dus het is niet verrassend om golfers in formele kleding te zien. We weten niet hoe golfers in de zomer omgaan met extreme hitte. Uit oude foto’s blijkt echter dat spelers in de zomer meestal hun jas en stropdas uittrekken. 

Rond 1920 begon de liberalisering van kleding / mode zich niet alleen te richten op mannen, maar ook op vrouwen. Dit heeft ook geleid tot een verandering van traditionele kleding op de golfbaan. Golfers begonnen steeds minder jassen te dragen. Laten we eerlijk zijn, een colbert is niet de beste kleding voor een golfswing. Stropdassen en golfsokken zijn nog steeds belangrijke golfkleding. In deze periode werd er een nieuwe golfkleding geïntroduceerd: V-hals sweater. Sommige gewaagde golfers haalden zelfs de stropdas van de stropdas en vervingen deze door een vlinderdas. Door de combinatie van een lage V-hals, vlinderdas en felgekleurde sokken leken golfers al snel op circusclowns.

1950-2000

Door de jaren heen hebben golfers steeds meer ontdekt dat het dragen van sokken aan een broek bijna hetzelfde is als het dragen van een slipje aan een broek: het is nutteloos. Na de jaren vijftig werd het dragen van golfbroeken zonder sokken steeds gebruikelijker. In deze periode moeten golfers ook minder sobere kleding dragen. In de jaren 70 experimenteerden golfbanen met bijna elke kleurencombinatie. Hoe feller en feller deze combinatie is, hoe populairder ze is.

2000-heden

Aan het einde van de 20e eeuw begon (gelukkig) het gebruik van felle kleuren af ​​te nemen. Golfers willen en beginnen er steeds professioneler uit te zien. Door de toevoeging van merken als Nike en Adidas is het modeniveau van de golfmarkt sterk verbeterd. De toegewijde modeontwerper doet zijn best om afscheid te nemen van het stoffige en onbekende beeld. Populaire golfpolo en moderne golfpetten kwamen uit in de jaren negentig. een slag. De standaard voor golfbroeken en slimme broeken is lang (en vaak ook). De afgelopen jaren hebben we een nieuwe trend gezien. De “nettowaarde” van golfkleding wordt steeds minder, maar sportiviteit domineert. De bekende kraag van golfpolo biedt ruimte aan een sweatshirt met een V-hals met alleen knopen. Nike en Tiger Woods hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van sportkleding.

Wij zelf als golfteam dragen nog altijd als we op de golfbaan staan. Vindt u dat een spijkerbroek toegestaan is op een golfbaan? Laat het ons weten!

18 maart 2020

Jullie hebben het waarschijnlijk wel gehoord: het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Scholen dicht, sportclubs dicht, horeca dicht, toiletpapier op, competitie was al twee weken uitgesteld…

De NGF heeft besloten de competitie voor 2020 af te gelasten. Wij vinden dit natuurlijk erg jammer, want we hadden er erg veel zin in. We zijn erg blij dat we met het eerste jaar van de Club van 100 zo’n grote basis hebben kunnen leggen voor de komende jaren. We hebben nu 49 leden, en met die 49 mensen hopen we 4 juli er een mooi feest van te maken. Hoe je het ook went of keert, volgend jaar spelen we gewoon weer hoofdklasse! Laten we het maar van de zonnige kant bekijken 😉

Meer informatie volgt uiteraard snel. Tot die tijd, blijf vooral veilig en let een beetje extra op elkaar deze dagen. 

-Grevelingenhout Heren-1

10 maart 2020

Een belangrijke mededeling op deze dinsdagmiddag:

DE BAROMETER GAAT NIET DOOR WEGENS HET CORONAVIRUS. NAAR ADVIES VAN HET RIVM BESLUIT DE WEDSTRIJDLEIDING VAN PRINCENBOSCH DE WEDSTRIJD NIET DOOR TE LATEN GAAN. 

Uiteraard erg jammer, we hadden er zin in om onszelf te testen met de andere teams uit de hoofdklasse. Dit zit er helaas niet in, dus zullen we zaterdag uitwijken naar de Domburgsche om nog een keer te testen hoe we ervoor staan en de allerlaatste puntjes op de i te zetten voordat het feest losbarst!

8 maart 2020

Op de laatste dag lieten we ons natregenen tijdens een rondje golf op de Swinkelsche. Helaas geen oefenwedstrijd op deze dag; wegens de enorme hoeveelheden regen die zijn gevallen moesten deze helaas afgelast worden. Gelukkig konden we er uiteindelijk nog wat van maken op de Swinkelsche, die wel open was. 

Rutger was vandaag de beste, hij liep een goede ronde in de regen en liet de rest achter zich. Goed om te zien dat onze meest rendabele speler van de laatste jaren (die ook nog eens de hoogste handicap heeft) zijn vorm lijkt te vinden! 

Volgende week staat de barometer op het programma: een leuke proloog op de competitie waar goed te zien is waar we staan ten opzichte van de concurrentie. Omdat Princenbosch de barometer in 2019 won is die baan het toneel voor deze wedstrijd. 

7 maart 2020

Op de tweede dag van dit trainingsweekend gingen we op pad in Rozendaal om de Rosendaelsche voor te spelen. Een prachtige baan en een dag met goede weersomstandigheden, we mochten vandaag dus niet klagen! Voor veel gasten uit ons team was het de eerste keer dat ze de baan speelden, dus het was zeker waardevol om de baan, holes en lastige plekken eens goed te bekijken. 

Dagen als deze zijn erg belangrijk, zeker zo vlak voor de competitie. Over minder dan een maand (4 april) spelen we hier al, dus het is belangrijk om goed op te slaan waar wel en vooral waar niet te komen tijdens een rondje golf hier. 

Na de ronde is er nog veel getraind op de goede trainingsfaciliteiten op de Rosendaelsche Golfclub. Na een aantal uur gingen we weer ‘huiswaarts’ (terug naar hotel HUP), en in de avond stond grillen en bowlen op het programma, goed voor het balgevoel! (?) 

Morgen een rondje op de Swinkelsche als laatste voorbereidingen voor de competitie, een goede baan met taaie weersomstandigheden. 

6 maart 2020

Vandaag begon ons tweede trainingsweekend alweer. Zoals eerder vermeld hebben we besloten dit jaar twee binnenlandse trainingsweekends in te plannen. Op deze eerste dag van het trainingsweekend stond de tweede sessie bij putting coach Rob Mouwen op het programma. 

Iedereen kreeg in tweetallen een uur bij Rob om de laatste puntjes op de i te zetten en tips en tricks mee te nemen richting de competitie. Uiteraard bedanken we Rob heel erg, we zijn er van overtuigd dat we wederom beter zijn geworden. Nu is het zaak om veel uren te maken, want juist op de greens wordt het verschil vaak gemaakt. 

We slapen in Hotel HUP in Mierlo, een sporthotel met veel leuke sporten en activiteiten die we kunnen doen. Morgen staat de wekker om 06:30 en gaan we voorspelen op de Rosendaelsche; we zijn benieuwd!

29 februari 2020

Na het eerste trainingsweekend staan alle neuzen inderdaad dezelfde kant op. Het is goed om te zien dat bij iedereen het competitiegevoel al flink begint te razen, en dat we natuurlijk op volle sterkte weer gaan aantreden in Wassenaar op de 21e maart! 

Nu rest er natuurlijk nog 1 ding: een nieuw tenue! Al jaren speelden we in de traditionele clubkleding, maar dit jaar wilde we daar toch eens een eigen twist aan geven. Lya van de Golfshop op Grevelingenhout en Golfsucces.nl heeft ons fantastisch geholpen aan een mooi tenue, dat natuurlijk is voorzien van het logo van onze hoofdsponsor: AZM! 

Zoals ieder jaar is de broek beige en de trui donkerblauw, maar ook de polo is dit jaar donkerblauw. Ook is de trui nu voorzien van een hoge kraag met een ritsje, erg chique! 

15&16 februari 2020

De laatste dag van ons trainingsweekend waren we op de Kennemer. Deze vroegere thuishaven van het KLM Open was in ons team de minst bekende, dus het is goed dat we ook hier een keer heen konden om input te verzamelen voor onze gameplans
Max en Rutger moesten zich helaas excuseren, en Zino moest nog altijd rustig aan doen met zijn duim, maar de overige teamleden hebben alles uit de dag gehaald. Het spel was over de gehele breedte goed en ook ouwe rot William liet regelmatig van zich horen (William had met drie birdies de meeste van allemaal). 

Tot slot zaten we de volgende dag samen met onze mentale coach Thijs Rentier om belangrijke zaken omtrent het trainingsweekend te bespreken.

  • ‘Hoe staan we ervoor?’
  • ‘Hoe voelt iedereen zich?’
  • ‘Wat zijn doelen en verwachtingen?’
  • ‘Hoe gaan we onder druk met elkaar om?’ 
  • ‘Hoe wordt ons gedrag op de baan beïnvloed?’

Allemaal vragen die tijdens deze sessie zijn besproken. Graag bedanken we Thijs Rentier nogmaals voor zijn steun en expertise. Mede dankzij Thijs kunnen wij straks in de Hoofdklasse alles uit onszelf halen!

14 februari 2020

Op deze Valentijnsvrijdag stond voor ons een bezoekje aan de Koninklijke Haagsche op het programma. Dit is voor veel teamgenoten een meer bekende baan, dus besloten we individueel te spelen. Max, Bas, Rutger en Ivar namen het in een serieuze pot tegen elkaar op en na een fantastische start (2 onder de baan na 5) won Max nipt met een slag minder dan Rutger. 

Ook op deze dag was veel positieve vooruitgang te zien. Toch was het na de ronde nabespreken en gelijk terug naar de driving range! Goed om te zien dat bij iedere speler het competitiegevoel langzaam begint de borrelen, nog een dikke maand en dan mogen we eindelijk! 
Bas, Ivar en William gingen de range op om aan de swing te werken. De rest daagde elkaar uit met shortgame spelletjes rond de oefengreen (spelenderwijs leren?)

13 februari 2020

Vandaag was het zover: de eerste dag van ons eerste trainingsweekend! We hebben besloten een buitenlandse reis wederom niet te gaan doen. We bereiden ons al jaren op dezelfde manier voor op de competitie, en dat doen we met veel binnenlandse trainingsdagen waarbij het weer soms inderdaad niet ideaal is om swingtechnisch aan de slag te gaan. Wel maken de barre dagen ons hard en voorbereid wanneer tijdens de competitie de omstandigheden niet ideaal gaan zijn. Dit trainingsweekend ging om het voorspelen van de drie banen aan de kust: Noordwijkse, Kennemer en de Haagsche. 

De eerste dag was het dus op de Noordwijkse te doen. We hebben met 6 man gespeeld, Zino kan door een blessure aan zijn duim eventjes geen volle swings doen en gaat vooral op het korte spel in. Er werden twee foursomes gespeeld, Job Jan samen met William en Bas samen met Ivar. Ondanks moeilijke omstandigheden met veel wind en regen waren genoeg lichtpuntjes te benoemen. Daarnaast is het natuurlijk alleen maar goed om deze baan al eens te hebben gezien, we spelen hier 18 april namelijk tegen de regerend landskampioenen van de Rosendaelsche. 

8 februari 2020

Het is ondertussen een bekend verhaal: We zitten met veel linkscourses in de poule, en juist op de Domburgsche leren we echt omgaan met de wind. Een echte test met het windje tegen, maar ook met de wind in de rug is het niet eenvoudig. Het kost zo nu en dan een bal in de struiken of op het strand, maar onbewust nemen we de ervaringen van het golfen op de Domburgsche mee richting de wedstrijden in de competitie. 

Een ondergewaardeerd deel van de trainingen op de Domburgsche golf is de variatie aan schoten en mogelijkheden rondom het korte spel. Snelle greens met veel ondulatie is iets dat wij bij Grevelingenhout niet kennen, en daarom is het van grote toegevoegde waarde dat we hier in Domburg aandacht aan kunnen besteden. 

Ook deze zaterdag werd op Domburg gespeeld, en zoals te zien ging dit tot in de late uurtjes door…  -die lange put moest en zou vallen voordat we huiswaarts gingen en bij Zino duurde dat iets langer dan gepland-

7 februari 2020

Deze vrijdag stond in het teken van de jaarlijkse verkiezingen voor Sportman, -vrouw, -talent en -ploeg van het jaar. Voor de laatste categorie waren wij (nu voor de vierde keer) genomineerd. In deze verkiezing namen we het op tegen het eerste van Duiveland en de kersverse Nederlands Kampioen Senioren Mixed Foursome: William en Marleen Otten. Deze laatste kregen uiteindelijk de uitreiking, dus bij deze feliciteren wij William en Marleen met deze mooie onderscheiding! 

Nu is het natuurlijk aan ons om te zorgen dat we de jury overtuigen ons voor het jaar 2020 wederom tot Sportploeg van het jaar te kiezen!

26 januari 2020

We waren vandaag wederom bij onze vrienden van de Domburgsche! Zoals jullie weten proberen we die linksbaan vaak op te zoeken vanwege haar snelle greens, goede omstandigheden en veel wind. Maar daarnaast kwam vandaag ook onze mentale coach Thijs Rentier ons versterken. In tegenstelling tot voorgaande jaren gingen we nu de hei in. Zo kon Thijs ons in de praktijk bezig zien.

Hier hebben we allemaal erg veel van kunnen leren. We zullen in de komende weken nog meer samenwerken met Thijs om te zorgen dat we ook mentaal op ons allerbest zijn zodra de competitie begint!

25 januari 2020

Een nieuwe oefenwedstrijd, en ditmaal in het zuiden van de provincie. Zino heeft zijn oude club zo ‘gek’ gekregen ons uit te dagen op een waterkoude zaterdagochtend. 

Het was een mooie dag op een leuke baan; De Woeste Kop. De tegenstand was niet zoals we in de Hoofdklasse kunnen verwachten, maar het was wederom een goede mogelijkheid om de foursomes te testen. Eindresultaat: 18-0. 

18 januari 2020

Wederom een koude winterdag, en wederom stonden we vandaag rond de putting green pitches en andere korte slagen te oefenen. Vandaag kwam ook een cameraploeg langs om opnames te maken van ons team, erg leuk! Dit allemaal omdat we zijn genomineerd voor Sportploeg van het jaar op Schouwen-Duiveland!

Na de opnames kwam uiteraard nog een belangrijk dingetje, de teamkleding! Na lang zoeken en wijs advies van Lya van de shop is een prachtige outfit gekozen. De outfits zijn besteld en worden natuurlijk voorzien van een logo van onze trotse hoofdsponsor: AZM Brandensteyn! Lya; bedankt! Foto’s volgen natuurlijk snel! 

11 januari 2020

Op deze gure winterdag stond het eerste team wederom op de driving range te werken aan verschillende facetten van het spel om de voorbereiding richting de competitie te blijven voortzetten. Na vandaag zijn er nog tien zaterdagen totdat de competitie van start gaat, dus het komt langzaam maar zeker weer dichterbij. 

Na een shortgame-oefening en de lunch zijn zes man de baan in gegaan en speelden ze tegen elkaar een worst ball (beide spelers slaan af, andere team kiest de bal waarmee ze verder gaan). Uiteindelijk betaalden Bas en Ivar de drankjes na afloop. 

De komende weken zijn erg druk en intensief, met eind januari een oefenwedstrijd en de eerste sessie mentale coaching, en begin februari een eerste trainingsweekend richting de linksbanen van de poule: Haagsche, Noordwijkse en Kennemer. 

En oh ja, we hebben in de eerste week al dertig aanmeldingen gehad voor de Club van 100! Een mooi aantal, maar dat moeten er zeker meer kunnen worden! 

4 januari 2020

Het nieuwe jaar is begonnen: natuurlijk allereerst de allerbeste wensen voor een mooi, gezond en sportief 2020!

Vandaag hebben we een teamtraining gehouden op de putting green. Rond de green zijn met pionnen verschillende schoten uitgezet om zo verschillende situaties na te bootsen. Rond holes is met stoepkrijt voor cirkels gezorgd om uiteindelijk voor deze shortgame oefening een puntensysteem te kunnen ontwikkelen. Oefeningen als deze zullen in de komende weken zeker vaker terugkomen, zeker aangezien het korte spel bij uitstek het belangrijkste is. Een zeker en goed verzorgd shortgame geeft ook rust bij het aanspelen van de green. Uiteindelijk won Bas met 33 punten en werd Rutger tweede met 32 punten. Scores die er al zeker op beginnen te lijken!

Vervolgens deed het team mee aan de instuifwedstrijd voor de nieuwjaarsreceptie, en ook hier ging het goed. Zino speelde -1 en haalde 19 punten waarmee hij de beste was op de eerste negen. Bas speelde par en werd met 18 punten tweede, en Max werd met 17 punten derde. 

Daarna hebben de mannen genoten van een gezellige, gemoedelijke nieuwjaarsreceptie. Leuk dat meermaals werd stilgestaan bij de prestaties van afgelopen jaar, en ook dat Bas en Zino even de tijd kregen iets te vertellen over de Club van 100 en de vooruitzichten. Na het introductiegesprek over de Club van 100 kregen we enkel lovende berichten en enthousiasme, waar we erg blij mee waren!
Na de festiviteiten trok het team zich thuis bij Job Jan terug om de dag feestelijk af te sluiten zoals dat elk jaar gebeurt na de nieuwjaarsreceptie. 

28 december 2019

Jullie weten dat we oefenwedstrijden erg belangrijk vinden, maar ook dicht bij huis kunnen we onszelf heel veel beter maken. In de winter hebben veel banen last van natte grond, wintergreens en slechte greens, maar ons Zeeuwse pareltje in Domburg lijkt hiertegen bestand. We zullen dus in de komende maanden vaak uitwijken naar deze linksbaan, ook omdat drie van de zes competitiewedstrijden in het komende seizoen op linksbanen worden gespeeld!

Vandaag was wegens de feestdagen de groep niet groot, maar Rutger, Ivar en Zino hebben 27 holes gespeeld op de Domburgsche. Het was een unieke dag voor Domburgsche begrippen, omdat er nauwelijks wind stond. 

Zino bleek het meest ontregeld door de windstilte, en hij mocht de drankjes betalen. Daarnaast kregen we goed nieuws: de besturen van Grevelingenhout en Domburgsche zijn overeengekomen ons per persoon vijf dagkaarten te geven zodat we in de komende maanden nog heel wat holes op linksbanen en in duivelse winden kunnen spelen. Hier zijn we heel erg blij mee, dus bij deze bedanken we beide besturen en in het bijzonder Rik Alkemade van de Domburgsche Golfclub!