Blog

Het is weer hoog tijd om ons voor te bereiden op het komende seizoen. Lees hieronder hoe dat gaat en een aantal interessante blogs die u kunnen helpen!

6 maart 2021

Heerlijke dag, en wellicht spannend nieuws… 

Met milde wind was vandaag een heerlijke dag om te golfen. Helaas zorgde één graad nachtvorst voor wintergreens, maar die werden om 12u30 opgeheven. In de middag speelden Rutger, Ivar, Bas en Zino nog heerlijk 18 holes. Er werd 4BBB tegen elkaar gespeeld, waarbij Rutger en Zino een team waren en het opnamen tegen Bas en Ivar. De scores beloofden veel goeds: Rutger en Zino maakten samen -5!

In other news: er gaan initiatieven voor een ware E-competitie om op afstand toch met de hoofdklasseteams een krachtmeting te kunnen uitvoeren. Over de vorm en de periode valt nog te twisten: wordt vervolgd…! 

24 februari 2021

NGF competitie voor komend seizoen afgelast

Vandaag heeft het bestuur van de NGF besloten het competitieseizoen voor komend jaar af te gelasten. Wederom blijven we in de hoofdklasse, maar wederom zonder hiervoor te hoeven vechten. Wij als team balen enorm, we hadden er alle zes erg veel zin in. 

Er zit nu helaas niets anders op dan wachten op volgend seizoen. We blijven bij elkaar, en zullen de komende weken blijven trainen met elkaar om op niveau te komen voor het individuele seizoen. 

6 februari 2021

Ivar pakt laatste plekje in het team

Zoals verwacht heeft Ivar de voorkeur gekregen voor het laatste plekje in het team. Ivar is al jaren een belangrijke factor en voegt in de foursomes erg veel toe. Focus ligt nu op de laatste puntjes op de i krijgen om in maart helemaal klaar te zijn voor de competitie. Nu hopen dat alles door gaat. 

Deze beslissing betekent dat William het team niet haalt. Het is nog onduidelijk of hij zich bij Senioren-1 of Heren-2 zal voegen. 

28 januari 2021

Max zet een punt achter komend seizoen
Dat Max (Meuwsen) al jaren een belangrijke factor is in ons team, is duidelijk. Zowel op als naast de baan voegt hij veel toe en blijft hij belangrijk voor de teamgeest en -sfeer. Echter heeft hij besloten om dit jaar niet voor Heren-1 te willen spelen, omdat hij zichzelf (nog) niet goed genoeg vindt. Zijn vormcrisis duurt al even, en dus wil hij in Heren-2 helpen resultaten te behalen en (minstens zo belangrijk) voor zichzelf het plezier in het spel terugvinden. We bedanken Max voor de afgelopen jaren en hopen dat hij zijn vorm weer terug vindt. We weten hoe goed hij kan zijn, dus we zijn er van overtuigd dat het niet lang zal duren voor hij zich terug in het eerste team speelt. 

Dit betekent dat de selectie voor nu uit zeven spelers bestaat: Loran, Bas, Job Jan, Zino, Rutger, Ivar en William. Zaterdag 6 februari wordt besloten welke zes spelers definitief in Heren-1 zitten. 

23 januari 2021

Weer blijft tegenzitten

Ook vandaag waren de weersgoden ons niet goed gezind. In de ochtend stond mentale coaching van Thijs Rentier op het programma. Aangekomen op de club werd al snel duidelijk dat de baan door de grote hoeveelheid regen de hele dag dicht zou blijven. Gelukkig was het betrokken bestuur schappelijk genoeg om de oefengreen en driving range, evenals de laatste twee holes van de par3 wél open te stellen. Tijdens de dag hebben we er het beste van gemaakt, en zijn we vooral bezig geweest met shortgame oefeningen op deze locaties. 

De sessie met Thijs was duidelijk meer waardevol. Met zijn begeleiding is duidelijk gesproken over het stellen van doelen, verwachtingen en een goede mindset, alsook het in de praktijk brengen van deze facetten. Langzaam maar zeker zullen deze sessies ons in de juiste mindset zetten die zorgt dat we tijdens de competitie het beste uit onszelf kunnen halen.

9 januari 2021

Vorst is eigenlijk helemaal niet leuk…

Wederom een dag waarop het weer de overhand nam. In de ochtend bleek de baan, par-3 en oefengreen dicht door de nachtvorst en de rijp. De ochtend stond dus in het teken van individuele training en spelletjes op de driving range. 

In de middag kwam de zon door, en ondanks dat het op wintergreens te doen was gingen de mannen voor 9 holes. Vervolgens werden 18 holes op de par-3 baan gespeeld. De condities waren hier prima, wat terug te zien was in de scores. Bas, Job Jan, William en Zino maakte 2 onder. Ruud vertegenwoordigde Heren-2 sterk met een rondje PAR. Goed om te zien dat de scores langzaam bij beginnen te trekken, maar het team heeft een duidelijke behoefte aan het spelen van de grote baan, en op zomergreens. Laten we hopen dat dit snel mogelijk is. 

2 januari 2021

Een enerverende dag in Zeeland.

We wilde vandaag weer knallend het nieuwe jaar ingaan, maar helaas: de baan in Bruinisse was net als haar oefenfaciliteiten vandaag nog niet te bespelen. Dit komt doordat het de afgelopen weken erg hard heeft geregend in Bruinisse en omstreken. Erg vervelend, want we hadden een leuke training met shortgame en 18 holes op de planning staan… 

Anyway: wij zoeken altijd in oplossingen! Dus snel onderweg naar Domburg, waar we vaker spelen om ons niveau op verschillende soorten banen op peil te houden. Zo zijn we in de voorgaande jaren ongeveer 6 keer per jaar deze kant opgegaan. Echter bleken gastspelers hier niet welkom, dus zijn we als nood-nood-situatie uitgeweken naar De Zeeuwsche.

Het originele plan van de training was al even overboord, dus hebben we 9 man sterk een opwarming op de drivingrange en wat shortgame-spelletjes gedaan. Daarna zijn we de baan ingegaan voor een strokeplay wedstrijdje.

Hier liet Zino zien zijn kater van Oud & Nieuw te hebben verwerkt met een ronde van -3, en ook Rutger liet van zich horen met een mooie -1. Goed om te zien dat het goede spel zich langzaam maar zeker boven begint te komen, maar hopen volgende week toch maar op een iets gestructureerdere training! 

31 december 2020


En toen was het jaar alweer bijna om.

Het is vandaag alweer de laatste dag van het jaar. Helaas is onze baan gesloten vandaag, maar hopen zaterdag weer met het gehele team te kunnen oefenen. Doordeweeks spenderen de leden van Heren 1 en Heren 2 ook tijd op de driving range, om in eigen tijd ook te werken aan de techniek.

Zaterdag staat op de planning om eerst te trainen op de driving range en vervolgens te gaan putten. Vervolgens zal er in tweetallen gespeeld worden op de baan. We hebben er zin in!
25 december 2020

Prettige kerst allemaal!

2020 was een jaar dat anders is verlopen dan dat we vooraf gedacht hadden, zo werd de competitie afgelast. Toch blijven wij met enthousiasme trainen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het jaar 2021.

Wij willen jullie allemaal een fijne kerst wensen!

19 december 2020

Het wordt steeds kouder!

Zoals uzelf ook al gevoeld zal hebben, is het er niet warmer op geworden in Nederland. De gevoelstemperatuur ligt alweer regelmatig rond de 0 en dat is te voelen. Toch laten de heren van Grevelingenhout zich niet uit het veld slaan. Zo stond chippen vandaag op het programma.

Hierbij werden er verschillende varianten van chips getraind, zodat we in de competitie hierop voorbereid zijn. Hierbij moest er af en toe een bakje koffie gedronken worden om de handen warm te houden.

Hierna zijn er singles gespeeld, aangezien iedereen wilde weten waar ze op het moment stonden. 

12 december 2020

Het is druk op de golfbanen!

Door Covid-19 is het tegenwoordig erg druk op de golfbanen en dit is bij Grevelingenhout zeker niet anders. Zo mag er nog gegolft worden in Nederland.

Vandaag werd er samen getraind met Heren-2. Op deze manier kunnen de aanstormende talenten zichzelf ook laten zien. Zo werd er eerst op de Par-3 baan gespeeld en vervolgens op de 18 holes baan. Het korte spel is erg belangrijk, aangezien hier vaak het verschil mee gemaakt wordt in de Hoofdklasse.

Het wordt wel steeds vroeger donker, waardoor we na 16 holes gestopt zijn met de foursomes. 

5 december 2020

Het is feest!

Op de verjaardag van de goedheiligman stond er op het programma om naar De Goyer te gaan voor een oefenwedstrijd. Helaas ging dit, mede door de lockdown, niet door. In plaats hiervan werd er in de ochtend een mentalcoach sessie gehouden met Thijs. Thijs ondersteunt ons team dit jaar al voor het 4de jaar oprij.  

Vervolgens werden er bump en run sessies gehouden, waarbij er geduelleerd werd in teams. Zino en Rutger kwamen hierbij het beste uit de strijd. Hierna maakte iedereen zich klaar voor de 18 holes foursomes die gespeeld werden.

Tijdens de competitie zijn 6 van de totale 18 punten te verdienen binnen dit onderdeel. Het is dan ook belangrijk om per koppel, de juiste balans te vinden.

Al met al een productieve, leuke dag op Grevelingenhout. Prettige Sinterklaas!

28 november 2020

Heb je het al gezien? We zijn de training begonnen met een schoonmaakronde op de driving range! 

Rutger, Max, Bas en Zino hebben de bladeren bij de bunker weggehaald, de tegels en buitenmatten gereinigd en zijn met een bezem door de binnenrange gegaan. Trainen is toch een stuk leuker op een schone driving range!

21 november 2020

Vandaag stond in het teken van lange clubs.

Zo werd alles vanaf de ijzer 5 tot en met de driver uitgebreid behandeld in de ochtendsessie. Hierbij zijn er netten op afstanden vanaf 150 meter gezet, om op targets te kunnen oefenen. Met de houten 3 en driver is er gericht op de ‘shape’ van de bal. Zo is het op de golfbanen waar gespeeld moet worden tijdens de Hoofdklasse, belangrijk om alle vluchten onder de knie te hebben. 

In de middag moesten er een aantal heren naar huis. De rest heeft de speelvorm ‘Amerikaantje’ gespeeld. Dit is een spelvorm waarbij er 6 punten verdeeld worden over 3 golfers. 

14 november 2020

Het is weer de hoogste tijd om aan het korte spel te werken!

We hebben de gehele ochtend gewijd aan het werken aan het korte spel. Zo werd er eerst gewerkt aan het chippen en bunkerslagen. Deze mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Hierbij werd er met de afstanden gevarieerd. Vervolgens is er op de par-3 baan van 50 meter tot en met 70 meter geoefend. Hierbij werd er een puntensysteem bijgehouden om te kunnen bepalen welk team gewonnen had.

Hierna zijn er eerst 9 holes Som-bal gespeeld en daarna 9 holes 4BBB. Uiteindelijk wonnen Bas, Rutger en Ivar deze wedstrijd.07 november 2020

Het is weer hoogstens tijd om te beginnen aan onze voorbereidingen. 

Zoals iedereen weet, is heel Nederland in de ban van Covid-19, maar gelukkig mogen we nog golfen. Hier maken we dan ook maar gebruik van.

Vandaag was het tevens de eerste keer dat het gehele team compleet was. Zo hebben wij er een nieuw talent bij: Loran Appel. Mocht u hem nog niet kennen, zal dit snel veranderen. Loran is een jongen van 15 die afgelopen jaar zowel het Nederlands kampioenschap t/m 15, als die t/m 18 won. Ook haalde hij de cut bij het Nederlands kampioenschap heren. Dan noemen we nog eens een goed jaar voor een 15-jarige jongen. Hij zal voor Grevelingenhout op de eerste of tweede plek functioneren binnen het team. 

Vandaag hebben we als eerste op doelen gericht op de drivingrange. Vervolgens is er getraind op pitchen en chippen. Als afsluiter is er 18 holes singles gespeeld, om te kijken waar iedereen staat.

Al met al een goede trainingssessie dus.

18 maart 2020

Jullie hebben het waarschijnlijk wel gehoord: het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Scholen dicht, sportclubs dicht, horeca dicht, toiletpapier op, competitie was al twee weken uitgesteld…

De NGF heeft besloten de competitie voor 2020 af te gelasten. Wij vinden dit natuurlijk erg jammer, want we hadden er erg veel zin in. We zijn erg blij dat we met het eerste jaar van de Club van 100 zo’n grote basis hebben kunnen leggen voor de komende jaren. We hebben nu 49 leden, en met die 49 mensen hopen we 4 juli er een mooi feest van te maken. Hoe je het ook went of keert, volgend jaar spelen we gewoon weer hoofdklasse! Laten we het maar van de zonnige kant bekijken 😉

Meer informatie volgt uiteraard snel. Tot die tijd, blijf vooral veilig en let een beetje extra op elkaar deze dagen. 

-Grevelingenhout Heren-1

10 maart 2020

Een belangrijke mededeling op deze dinsdagmiddag:

DE BAROMETER GAAT NIET DOOR WEGENS HET CORONAVIRUS. NAAR ADVIES VAN HET RIVM BESLUIT DE WEDSTRIJDLEIDING VAN PRINCENBOSCH DE WEDSTRIJD NIET DOOR TE LATEN GAAN. 

Uiteraard erg jammer, we hadden er zin in om onszelf te testen met de andere teams uit de hoofdklasse. Dit zit er helaas niet in, dus zullen we zaterdag uitwijken naar de Domburgsche om nog een keer te testen hoe we ervoor staan en de allerlaatste puntjes op de i te zetten voordat het feest losbarst!

8 maart 2020

Op de laatste dag lieten we ons natregenen tijdens een rondje golf op de Swinkelsche. Helaas geen oefenwedstrijd op deze dag; wegens de enorme hoeveelheden regen die zijn gevallen moesten deze helaas afgelast worden. Gelukkig konden we er uiteindelijk nog wat van maken op de Swinkelsche, die wel open was. 

Rutger was vandaag de beste, hij liep een goede ronde in de regen en liet de rest achter zich. Goed om te zien dat onze meest rendabele speler van de laatste jaren (die ook nog eens de hoogste handicap heeft) zijn vorm lijkt te vinden! 

Volgende week staat de barometer op het programma: een leuke proloog op de competitie waar goed te zien is waar we staan ten opzichte van de concurrentie. Omdat Princenbosch de barometer in 2019 won is die baan het toneel voor deze wedstrijd. 

7 maart 2020

Op de tweede dag van dit trainingsweekend gingen we op pad in Rozendaal om de Rosendaelsche voor te spelen. Een prachtige baan en een dag met goede weersomstandigheden, we mochten vandaag dus niet klagen! Voor veel gasten uit ons team was het de eerste keer dat ze de baan speelden, dus het was zeker waardevol om de baan, holes en lastige plekken eens goed te bekijken. 

Dagen als deze zijn erg belangrijk, zeker zo vlak voor de competitie. Over minder dan een maand (4 april) spelen we hier al, dus het is belangrijk om goed op te slaan waar wel en vooral waar niet te komen tijdens een rondje golf hier. 

Na de ronde is er nog veel getraind op de goede trainingsfaciliteiten op de Rosendaelsche Golfclub. Na een aantal uur gingen we weer ‘huiswaarts’ (terug naar hotel HUP), en in de avond stond grillen en bowlen op het programma, goed voor het balgevoel! (?) 

Morgen een rondje op de Swinkelsche als laatste voorbereidingen voor de competitie, een goede baan met taaie weersomstandigheden. 

6 maart 2020

Vandaag begon ons tweede trainingsweekend alweer. Zoals eerder vermeld hebben we besloten dit jaar twee binnenlandse trainingsweekends in te plannen. Op deze eerste dag van het trainingsweekend stond de tweede sessie bij putting coach Rob Mouwen op het programma. 

Iedereen kreeg in tweetallen een uur bij Rob om de laatste puntjes op de i te zetten en tips en tricks mee te nemen richting de competitie. Uiteraard bedanken we Rob heel erg, we zijn er van overtuigd dat we wederom beter zijn geworden. Nu is het zaak om veel uren te maken, want juist op de greens wordt het verschil vaak gemaakt. 

We slapen in Hotel HUP in Mierlo, een sporthotel met veel leuke sporten en activiteiten die we kunnen doen. Morgen staat de wekker om 06:30 en gaan we voorspelen op de Rosendaelsche; we zijn benieuwd!

29 februari 2020

Na het eerste trainingsweekend staan alle neuzen inderdaad dezelfde kant op. Het is goed om te zien dat bij iedereen het competitiegevoel al flink begint te razen, en dat we natuurlijk op volle sterkte weer gaan aantreden in Wassenaar op de 21e maart! 

Nu rest er natuurlijk nog 1 ding: een nieuw tenue! Al jaren speelden we in de traditionele clubkleding, maar dit jaar wilde we daar toch eens een eigen twist aan geven. Lya van de Golfshop op Grevelingenhout en Golfsucces.nl heeft ons fantastisch geholpen aan een mooi tenue, dat natuurlijk is voorzien van het logo van onze hoofdsponsor: AZM! 

Zoals ieder jaar is de broek beige en de trui donkerblauw, maar ook de polo is dit jaar donkerblauw. Ook is de trui nu voorzien van een hoge kraag met een ritsje, erg chique! 

15&16 februari 2020

De laatste dag van ons trainingsweekend waren we op de Kennemer. Deze vroegere thuishaven van het KLM Open was in ons team de minst bekende, dus het is goed dat we ook hier een keer heen konden om input te verzamelen voor onze gameplans
Max en Rutger moesten zich helaas excuseren, en Zino moest nog altijd rustig aan doen met zijn duim, maar de overige teamleden hebben alles uit de dag gehaald. Het spel was over de gehele breedte goed en ook ouwe rot William liet regelmatig van zich horen (William had met drie birdies de meeste van allemaal). 

Tot slot zaten we de volgende dag samen met onze mentale coach Thijs Rentier om belangrijke zaken omtrent het trainingsweekend te bespreken.

  • ‘Hoe staan we ervoor?’
  • ‘Hoe voelt iedereen zich?’
  • ‘Wat zijn doelen en verwachtingen?’
  • ‘Hoe gaan we onder druk met elkaar om?’ 
  • ‘Hoe wordt ons gedrag op de baan beïnvloed?’

Allemaal vragen die tijdens deze sessie zijn besproken. Graag bedanken we Thijs Rentier nogmaals voor zijn steun en expertise. Mede dankzij Thijs kunnen wij straks in de Hoofdklasse alles uit onszelf halen!

14 februari 2020

Op deze Valentijnsvrijdag stond voor ons een bezoekje aan de Koninklijke Haagsche op het programma. Dit is voor veel teamgenoten een meer bekende baan, dus besloten we individueel te spelen. Max, Bas, Rutger en Ivar namen het in een serieuze pot tegen elkaar op en na een fantastische start (2 onder de baan na 5) won Max nipt met een slag minder dan Rutger. 

Ook op deze dag was veel positieve vooruitgang te zien. Toch was het na de ronde nabespreken en gelijk terug naar de driving range! Goed om te zien dat bij iedere speler het competitiegevoel langzaam begint de borrelen, nog een dikke maand en dan mogen we eindelijk! 
Bas, Ivar en William gingen de range op om aan de swing te werken. De rest daagde elkaar uit met shortgame spelletjes rond de oefengreen (spelenderwijs leren?)

13 februari 2020

Vandaag was het zover: de eerste dag van ons eerste trainingsweekend! We hebben besloten een buitenlandse reis wederom niet te gaan doen. We bereiden ons al jaren op dezelfde manier voor op de competitie, en dat doen we met veel binnenlandse trainingsdagen waarbij het weer soms inderdaad niet ideaal is om swingtechnisch aan de slag te gaan. Wel maken de barre dagen ons hard en voorbereid wanneer tijdens de competitie de omstandigheden niet ideaal gaan zijn. Dit trainingsweekend ging om het voorspelen van de drie banen aan de kust: Noordwijkse, Kennemer en de Haagsche. 

De eerste dag was het dus op de Noordwijkse te doen. We hebben met 6 man gespeeld, Zino kan door een blessure aan zijn duim eventjes geen volle swings doen en gaat vooral op het korte spel in. Er werden twee foursomes gespeeld, Job Jan samen met William en Bas samen met Ivar. Ondanks moeilijke omstandigheden met veel wind en regen waren genoeg lichtpuntjes te benoemen. Daarnaast is het natuurlijk alleen maar goed om deze baan al eens te hebben gezien, we spelen hier 18 april namelijk tegen de regerend landskampioenen van de Rosendaelsche. 

8 februari 2020

Het is ondertussen een bekend verhaal: We zitten met veel linkscourses in de poule, en juist op de Domburgsche leren we echt omgaan met de wind. Een echte test met het windje tegen, maar ook met de wind in de rug is het niet eenvoudig. Het kost zo nu en dan een bal in de struiken of op het strand, maar onbewust nemen we de ervaringen van het golfen op de Domburgsche mee richting de wedstrijden in de competitie. 

Een ondergewaardeerd deel van de trainingen op de Domburgsche golf is de variatie aan schoten en mogelijkheden rondom het korte spel. Snelle greens met veel ondulatie is iets dat wij bij Grevelingenhout niet kennen, en daarom is het van grote toegevoegde waarde dat we hier in Domburg aandacht aan kunnen besteden. 

Ook deze zaterdag werd op Domburg gespeeld, en zoals te zien ging dit tot in de late uurtjes door…  -die lange put moest en zou vallen voordat we huiswaarts gingen en bij Zino duurde dat iets langer dan gepland-

7 februari 2020

Deze vrijdag stond in het teken van de jaarlijkse verkiezingen voor Sportman, -vrouw, -talent en -ploeg van het jaar. Voor de laatste categorie waren wij (nu voor de vierde keer) genomineerd. In deze verkiezing namen we het op tegen het eerste van Duiveland en de kersverse Nederlands Kampioen Senioren Mixed Foursome: William en Marleen Otten. Deze laatste kregen uiteindelijk de uitreiking, dus bij deze feliciteren wij William en Marleen met deze mooie onderscheiding! 

Nu is het natuurlijk aan ons om te zorgen dat we de jury overtuigen ons voor het jaar 2020 wederom tot Sportploeg van het jaar te kiezen!

26 januari 2020

We waren vandaag wederom bij onze vrienden van de Domburgsche! Zoals jullie weten proberen we die linksbaan vaak op te zoeken vanwege haar snelle greens, goede omstandigheden en veel wind. Maar daarnaast kwam vandaag ook onze mentale coach Thijs Rentier ons versterken. In tegenstelling tot voorgaande jaren gingen we nu de hei in. Zo kon Thijs ons in de praktijk bezig zien.

Hier hebben we allemaal erg veel van kunnen leren. We zullen in de komende weken nog meer samenwerken met Thijs om te zorgen dat we ook mentaal op ons allerbest zijn zodra de competitie begint!

25 januari 2020

Een nieuwe oefenwedstrijd, en ditmaal in het zuiden van de provincie. Zino heeft zijn oude club zo ‘gek’ gekregen ons uit te dagen op een waterkoude zaterdagochtend. 

Het was een mooie dag op een leuke baan; De Woeste Kop. De tegenstand was niet zoals we in de Hoofdklasse kunnen verwachten, maar het was wederom een goede mogelijkheid om de foursomes te testen. Eindresultaat: 18-0. 

18 januari 2020

Wederom een koude winterdag, en wederom stonden we vandaag rond de putting green pitches en andere korte slagen te oefenen. Vandaag kwam ook een cameraploeg langs om opnames te maken van ons team, erg leuk! Dit allemaal omdat we zijn genomineerd voor Sportploeg van het jaar op Schouwen-Duiveland!

Na de opnames kwam uiteraard nog een belangrijk dingetje, de teamkleding! Na lang zoeken en wijs advies van Lya van de shop is een prachtige outfit gekozen. De outfits zijn besteld en worden natuurlijk voorzien van een logo van onze trotse hoofdsponsor: AZM Brandensteyn! Lya; bedankt! Foto’s volgen natuurlijk snel! 

11 januari 2020

Op deze gure winterdag stond het eerste team wederom op de driving range te werken aan verschillende facetten van het spel om de voorbereiding richting de competitie te blijven voortzetten. Na vandaag zijn er nog tien zaterdagen totdat de competitie van start gaat, dus het komt langzaam maar zeker weer dichterbij. 

Na een shortgame-oefening en de lunch zijn zes man de baan in gegaan en speelden ze tegen elkaar een worst ball (beide spelers slaan af, andere team kiest de bal waarmee ze verder gaan). Uiteindelijk betaalden Bas en Ivar de drankjes na afloop. 

De komende weken zijn erg druk en intensief, met eind januari een oefenwedstrijd en de eerste sessie mentale coaching, en begin februari een eerste trainingsweekend richting de linksbanen van de poule: Haagsche, Noordwijkse en Kennemer. 

En oh ja, we hebben in de eerste week al dertig aanmeldingen gehad voor de Club van 100! Een mooi aantal, maar dat moeten er zeker meer kunnen worden! 

4 januari 2020

Het nieuwe jaar is begonnen: natuurlijk allereerst de allerbeste wensen voor een mooi, gezond en sportief 2020!

Vandaag hebben we een teamtraining gehouden op de putting green. Rond de green zijn met pionnen verschillende schoten uitgezet om zo verschillende situaties na te bootsen. Rond holes is met stoepkrijt voor cirkels gezorgd om uiteindelijk voor deze shortgame oefening een puntensysteem te kunnen ontwikkelen. Oefeningen als deze zullen in de komende weken zeker vaker terugkomen, zeker aangezien het korte spel bij uitstek het belangrijkste is. Een zeker en goed verzorgd shortgame geeft ook rust bij het aanspelen van de green. Uiteindelijk won Bas met 33 punten en werd Rutger tweede met 32 punten. Scores die er al zeker op beginnen te lijken!

Vervolgens deed het team mee aan de instuifwedstrijd voor de nieuwjaarsreceptie, en ook hier ging het goed. Zino speelde -1 en haalde 19 punten waarmee hij de beste was op de eerste negen. Bas speelde par en werd met 18 punten tweede, en Max werd met 17 punten derde. 

Daarna hebben de mannen genoten van een gezellige, gemoedelijke nieuwjaarsreceptie. Leuk dat meermaals werd stilgestaan bij de prestaties van afgelopen jaar, en ook dat Bas en Zino even de tijd kregen iets te vertellen over de Club van 100 en de vooruitzichten. Na het introductiegesprek over de Club van 100 kregen we enkel lovende berichten en enthousiasme, waar we erg blij mee waren!
Na de festiviteiten trok het team zich thuis bij Job Jan terug om de dag feestelijk af te sluiten zoals dat elk jaar gebeurt na de nieuwjaarsreceptie. 

28 december 2019

Jullie weten dat we oefenwedstrijden erg belangrijk vinden, maar ook dicht bij huis kunnen we onszelf heel veel beter maken. In de winter hebben veel banen last van natte grond, wintergreens en slechte greens, maar ons Zeeuwse pareltje in Domburg lijkt hiertegen bestand. We zullen dus in de komende maanden vaak uitwijken naar deze linksbaan, ook omdat drie van de zes competitiewedstrijden in het komende seizoen op linksbanen worden gespeeld!

Vandaag was wegens de feestdagen de groep niet groot, maar Rutger, Ivar en Zino hebben 27 holes gespeeld op de Domburgsche. Het was een unieke dag voor Domburgsche begrippen, omdat er nauwelijks wind stond. 

Zino bleek het meest ontregeld door de windstilte, en hij mocht de drankjes betalen. Daarnaast kregen we goed nieuws: de besturen van Grevelingenhout en Domburgsche zijn overeengekomen ons per persoon vijf dagkaarten te geven zodat we in de komende maanden nog heel wat holes op linksbanen en in duivelse winden kunnen spelen. Hier zijn we heel erg blij mee, dus bij deze bedanken we beide besturen en in het bijzonder Rik Alkemade van de Domburgsche Golfclub!