Ons team

Wie gaan het in 2021 doen?

We zijn met 8 man, die allen net zo veel toevoegen aan de groep. Lees hieronder wie wij zijn, en wat ons zo sterk maakt. 

Hieronder zult u ons wat beter leren kennen. Hier is te lezen wie we zijn, wat onze specialiteiten zijn en met wat voor clubs we spelen. Maar lees vooral verder: we hebben alle zeven wat rare trekjes waar u vast van zult smullen. 

Bas Post, 25 jaar, handicap +1,7

Bas gaat nu beginnen aan zijn negende competitieseizoen voor het eerste team van Grevelingenhout, en het vierde seizoen waarin hij als captain zal fungeren. Bas golft nu ruim tien jaar en heeft de laagste handicap van de groep.

Bas is een ervaren kracht die elk jaar een belangrijk aandeel heeft in het succes van het team door een stabiele factor te zijn in zowel de foursomes als de singles. In de jaren is Bas veel bij de laagste handicaps van het team te vinden, op 2018 na is hij dan ook al vier jaar op rij de eerste single van het team. Dit betekent dat hij ook tegen de eerste singles van de tegenstanders op mag treden, maar dit weerhoudt hem er niet van belangrijke punten binnen te halen. Sterker nog: als eerste single won hij 4 van zijn 6 partijen in 2019!

Wat Bas nou zo goed maakt? Een swing die erg repetitief is maakt dat Bas een van de meest constante spelers in het team is. Bas is een speler die nauwelijks door de ondergrens zakt, en dat helpt ook in foursomes heel erg. Vanaf de tee is Bas dodelijk, hij mist nauwelijks fairways met zijn driver en durft deze dan ook veel te slaan. Dit maakt dat Bas zichzelf veel birdiekansen geeft en in een matchplaypartij vaak druk op de ketel van de tegenstander kan houden. Daarnaast is Bas na hard werken sinds een aantal jaar een constante kracht geworden op de greens en maakt hij zeer regelmatig putts tussen de 3 en de 5 meter. Wil je van Bas winnen moet je van goede huizen komen, want ook mentaal is hij erg sterk.

 • Driver === Callaway Great Big Bertha === Matrix Ozik Red Tie 65 Stiff shaft
 • 3-wood === Taylormade Rocketballz Stage2  === Matrix Rocketfuel Stiff shaft
 • 5-wood === Mizuno MX-700  === Exsar FS4 Stiff shaft
 • IJzers 3-PW === Titleist 718 AP2 === Dynamic Gold AMT White stiff shaft
 • 52º Wedge === Titleist Vokey SM-5 === Dynamic Gold wedge flex
 • 56º Wedge === Titleist Vokey SM-5  === Dynamic Gold wedge flex
 • Putter === Odyssey Versa #7  === Super Stroke 3.0 grip

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Als ik niet goed heb geslapen en te weinig eet en drink, wordt het niks’

Loran Appel, 15 jaar, handicap +2,2

Loran is met 6 jaar verschil, de jongste speler uit ons team. Hij is hiermee dan ook de Benjamin van de groep. Dit weerhoudt hem niet om goede prestaties te leveren in Nederland. Zo werd hij in 2020 zowel Nederlands kampioen t/m 15 als t/m 18. Bij dit laatste NK begon hij het toernooi met een ronde van 67 (-5). Voorheen was Loran lid van golfclub Cromstrijen, waar hij met de jeugd ook 2de werd met het Nederlands kampioenschap. Zo golft deze jongeman al sinds zijn 4de. Hij is in het dagelijks leven druk bezig met school. Zo zit hij momenteel in VWO 4. Het komende seizoen zal zijn eerste jaar worden in de hoofdklasse en dan ook voor Grevelingenhout. 

Op de golfbaan is Loran dus een echte ‘killer’. Hij geeft zelf aan dat zijn kracht ligt in recht slaan en goed kortwerk. Zo is het geen verassing meer als Loran een bal van net buiten de green, in de hole chipt. Ook putten gaat hem goed. Zo miste hij, in wedstrijdverband, in geheel 2020 geen put binnen 1,5 meter. Dat kunnen er weinig zeggen. Net zoals de rest van het team, heeft Loran veel zin om in 2021 te laten zien wat hij kan in de hoofdklasse.

 • Driver === Taylormade M6 === Accra shaft M4 
 • 3-Wood === Taylormade M6 === Accra shaft M4
 • 3-Hybride === Taylormade M6 === Accra shaft M4
 • IJzers 4-7 === Srixon 585 === KBS tour 90
 • IJzers 8-P === Srixon 785 === KBS tour 90
 • 50º Wedge === Cleveland RTX zipcore === Nippon pro modus 3 tour 105
 • 54º Wedge === Cleveland RTX zipcore === Nippon pro modus 3 tour 105
 • 58º Wedge === Cleveland RTX zipcore === Nippon pro modus 3 tour 105
 • Putter === Evnroll ER5 === Tapered shaft

Bal
Titleist Pro V1x

Superstitions
‘Ik wil altijd goed voorbereid zijn, zodat ik mij op de dag van de wedstrijd maar op 1 ding hoef te focussen’

Zino Meesen, 23 jaar, handicap 0,6

Zino is vanaf 2014 bij ons Heren-1 aangesloten, toen hij van De Woeste Kop overkwam. Sindsdien heeft hij bewezen een belangrijke kracht te zijn in het eerste team. Hij golft al sinds dat hij 4 jaar oud is, en de ervaring die hij heeft maakt hem elke dag beter. Zino speelt veel nationale wedstrijden, dus de tegenstanders die wij tegenkomen kent hij vaak erg goed. Daarnaast helpt hij het team veel in de voorbereiding. Hij regelt dan ook samen met Bas een hoop omtrent trainingen, hotels en oefenwedstrijden en onze Club van 100.  

Ook op de golfbaan is Zino erg van belang. In foursomes wist hij afgelopen jaren goed te presteren, en ook in singles doet hij goede zaken door zijn partijen mee te pakken ondanks dat hij louter tegen plushandicappers speelt. Dit komt vooral door zijn spel van tee tot green, waarin hij met de beste mee kan. Sinds Zino bij de club is heeft hij samen met Bas de clubkampioenschappen verdeelt, ieder 3 maal in die zes jaar. Hij legt veel risico in zijn spel, en ziet ook in benarde situaties vaak mogelijkheden waar veel niet over zouden denken. De dagen dat hij de benarde situaties weet te vermijden is hij nauwelijks te stoppen, wat hij maar weer eens bewees met een ronde van 64 (-8) in de voorbereiding op het komende seizoen.

 • Driver === Titleist 917 D3 === Fujikura Pro Spec 73 Stiff shaft
 • 3-wood === Titleist 917 F3 === Fujikura Pro Spec 83 Stiff shaft
 • IJzer 2 === Titleist 712 U === Project X 6.0 shaft
 • IJzers 3-5 === Mizuno MP-18 SC === Project X 6.5 shaft
 • IJzers 6-PW === Mizuno MP-18 === Project X 6.5 shaft 
 • 52º Wedge === Titleist Vokey SM-7 === Dynamic Gold wedge flex
 • 58º Wedge === Titleist Vokey SM-7 === Dynamic Gold wedge flex
 • Putter === Scotty Cameron Studio Stainless === PING slim pistol grip

Bal                             
Titleist Pro V1x

Superstitions
‘Mijn marker, een Zwitserse 5 Frank, wordt getost wanneer ik de green op loop. De kant waar de marker op komt komt bovenaan als ik mijn bal markeer. Daarnaast tik ik voor het adresseren van een put een keer met mijn rechtervoet op de grond, verder ben ik best normaal…’

Job Jan Simmelink, 31 jaar, handicap 0,7

Job Jan is de meest ervaren golfer in het team, en dit brengt hij niet alleen mee naar de golfbaan. Naast de golfbaan is hij in de team room erg belangrijk en weet hij op nodige momenten zichzelf en zijn teamgenoten scherp te houden. Job Jan, JJ voor de vrienden, golft ondertussen al meer dan 25 jaar en heeft op competitiegebied alles al meegemaakt. Dit helpt hem elke wedstrijd weer het beste in zichzelf naar boven te halen. 

Terug naar de golfbaan dan, waar JJ zijn ervaring weet om te zetten in een berekende en zekere speelstijl. Hierdoor komt hij weinig in benarde situaties en blijft hij altijd in controle over zichzelf en de partij. Net als Bas is Job Jan een sterke driver van de bal; hij slaat een lage, gecontroleerde balvlucht die hij al jaren goed beheerst, maar dan hebben we het nog niet eens over zijn sterkste punt gehad. Job Jan is een mentale killer die precies weet wanneer hij gas moet geven en die zichzelf nooit van de wijs zal laten brengen. Hierdoor is hij vaak doorslaggevend en betrouwbaar op belangrijke momenten in zijn partijen, wat ook te zien is aan een constant aandeel in het succes van de groep.   

 • Driver === Taylormade M1 460 === Kuro Kage 60 Stiff shaft 
 • 3-wood === Taylormade M1 === Fujikura Pro 70 Stiff shaft
 • 5-wood === Taylormade M2 === Kuro Kage 70 Stiff shaft
 • IJzer 3 === Mizuno MP-18 MMC Fli-Hi === Nippon Pro 1150 GH shaft
 • IJzers 3-PW === Mizuno MP-15 === Nippon Pro 1150 GH shaft
 • 52º Wedge === Titleist Vokey SM-5 === Nippon Pro 1150 GH shaft
 • 56º Wedge === Titleist Vokey SM-6 === Nippon Pro Modus3 tour 120 shaft
 • Putter === Odyssey Versa #7 === Super Stroke 2.0 grip

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Die Pro V1’s zijn top, maar wel alleen met de high numbers 5, 6, 7 of 8. Verder put ik altijd met handschoen áán.’

Ivar van Leijsen, 21 jaar, handicap 1,4

Ivar gaat komend seizoen alweer beginnen aan zijn vierde jaar bij Grevelingenhout. Zo is hij in 2017 in het team gekomen om het team aan te vullen met een talent dat nog verder zou ontwikkelen, en dat heeft hij fantastisch gedaan. Nooit meer zullen we zijn eerste single voor ons team vergeten, waarin hij zijn tegenstander van de Koninklijke Haagsche met een birdie op de laatste hole versloeg en hiermee een 10-8 zege voor Grevelingenhout binnenhaalde.

Die birdie op de laatste hole, dat is geen toeval. Ivar leeft voor de druk en de adrenaline die erbij komt kijken wanneer een partij all the way gaat en er grote belangen op het spel staan. Dit zijn de momenten waarop hij ook vaak excelleert, en zichzelf onderscheid van zijn tegenstander. Dit gebeurt in veel gevallen op de greens, Ivar is een erg sterke putter wat hem helpt op belangrijke momenten klaar te staan voor het team. Dat is ook een van de redenen waarom Ivar zo’n belangrijke kracht is in de foursomes. In 2019 ging geen enkele foursome waarin Ivar speelde verloren.

 • Driver === Titleist 915 D2 === Diamana D+ White 70 Stiff Shaft
 • 3-wood === Titleist 915 Fd === Project X Evenflow 65 X-Stiff shaft
 • IJzer 3  === Mizuno MP-18 MMC Fli-Hi === KBS Tour Stiff shaft
 • IJzer 4-PW === Mizuno MP-18 MMC === Project X Loading Zone 6.0 shaft
 • 50º Wedge === Titleist Vokey SM-5 === Dynamic Gold wedge flex
 • 56º Wedge === Titleist Vokey SM-5 === Dynamic Gold wedge flex
 • 60º Wedge === Titleist Vokey SM-6 === Dynamic Gold wedge flex
 • Putter === PING Karsten TR Anser 5 === PING PP58 grip

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Weinig, ik hou alleen bij een spannende wedstrijd geen nagels meer over.’

Max Meuwsen, 22 jaar, handicap 1,8

Max gaat nu beginnen aan zijn vijfde seizoen voor het eerste herenteam van Grevelingenhout. Hij was er al vroeg bij, Max sloeg zijn eerste ballen op vijfjarige leeftijd. Het jonge, speelse karakter is hij gelukkig nooit verloren. Dit maakt Max een van de meer creatieve spelers van het team. Vooral rond de greens weet Max vanuit een lastige of soms zelfs benarde situatie een schot te creëren waarmee hij nog altijd vriend en vijand met regelmaat verrast. Daarnaast is Max de meest constante kracht op de greens, wat hem dus een ultieme up&down-machine maakt. 

Zijn bewonderenswaardige shortgame maakt hem een erg sterke kracht in de foursomes en een lastige opponent in zijn individuele partijen, maar het is niet alleen fouten goedmaken waarin hij excelleert. Zoals vermeld is Max de meest constante kracht op de greens, dus de dagen dat hij zijn ballen ook maar enigszins in de buurt van de hole krijgt, is hij bijna niet meer te stoppen. Dit is terug te zien aan rondes onder par die hij met regelmaat heeft gemaakt in de afgelopen jaren.

 • Driver === Callaway XR 16 === Fujikura Speeder Evolution 565 Stiff shaft
 • 3-wood === Callaway XR 16 === Fujikura Speeder Evolution 565 Stiff shaft
 • 5-wood === Callaway XR 16 === Fujikura Speeder Evolution 565 Stiff shaft
 • IJzer 3 === Callaway APEX UT === KBS Tour Regular shaft
 • IJzers 4-PW === Titleist 714 AP2 === KBS Tour Regular shaft
 • 50º Wedge === Titleist Vokey SM-7 === Dynamic Gold wedge flex
 • 56º Wedge === Titleist Vokey SM-7 === Dynamic Gold wedge flex
 • Putter === Odyssey O-Works #1 === Std Odyssey Pistol grip

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Mijn vriendin gaf mij ooit een Rituals munt die ik sindsdien als marker gebruik. Wanneer ik markeer ligt de pijl die hierop staat naar de hole, anders mis ik mijn put.’

Rutger Wessels, 29 jaar, handicap 1,7

Zoals vermeld is Rutger na het seizoen 2013 samen met Zino
overgekomen van De Woeste Kop, en sindsdien heeft Rutger zich al meerdere malen
bewezen als de meest waardevolle speler van het team. Rutger heeft het
ijzerspel waar menig professionals nog jaloers op zouden zijn, en ook vanaf de
tee is het simpel: hard, hoog en recht. Deze combinatie maakt hem een erg goede
ballstriker, wat hem helpt veel punten binnen te harken voor het team. Maar
ook op de greens is het de laatste jaren hard vooruitgegaan als gevolg van veel
trainen. Naast zijn kunsten op de baan, brengt Rutger ook veel rust en kalmte
in onze hechte maar soms chaotische groep. En oh ja, Rutger is ongelofelijk efficiënt: van zijn laatste 17 singles partijen verloor hij er slechts één.

 • Driver === PING G400 LST === Kuro Kage Silver Tini 60 X-Stiff shaft
 • IJzer 2 === PING i3 O-Size === True Temper S300 shaft
 • IJzers 3-PW === Mizuno MP-18 === Project X 6.5 shaft
 • 52º Wedge === Titleist Vokey SM-6 === Dynamic Gold wedge flex
 • 58º Wedge === Titleist Vokey SM-6  === Dynamic Gold wedge flex
 • Putter === Odyssey O-works #1W S === Super Stroke 3.0

Bal
Titleist Pro V1x

Superstitions
‘Bijgeloof? Daar doe ik niet aan.’

William Remeeus, 61 jaar, handicap 3,1

‘Good old Willie’ gaat nu zijn derde seizoen meedraaien in de hoofdklasse, maar heeft ook in de minder glorieuze dagen van ons Heren-1 al zijn steentjes bij mogen dragen. In de huidige setting functioneert William als reservespeler en belangrijkste man achter de langs de lijnen. William voegt enorm veel waarde toe aan de prestaties door tijdens gezamenlijke momenten of één-op-één de spelers te motiveren. Maar dat hij bij de groep thuishoort, is voor niemand een vraagteken.

William is door zijn leeftijd en ervaring mentaal erg sterk en heeft een enorme drive om zichzelf elke dag beter te maken. Deze drive helpt ook de rest om het beste in zichzelf naar boven te halen. Maar ook óp de golfbaan weet William keer op keer te presteren. Zo werd hij derde bij de clubkampioenschappen in 2018 en 2019, gedeeld tweede bij de Zeeuwse kampioenschappen van 2019 en ook op nationaal niveau weet hij in het seniorencircuit regelmatig hoge ogen te gooien.

 • Driver === Cobra King F8 === Aldila NV 2KXV Blue 60 Regular shaft
 • 3-wood === Cobra King F8 === Aldila NV 2KXV Blue 70 Regular shaft
 • 3-hybride === Cobra King F8 === Aldila NV 2KXV Blue 80 Regular shaft
 • 5-hybride === Cobra King F8 === Aldila NV 2KXV Blue 80 Regular shaft
 • IJzers 6-PW === Titleist 714 AP2 === KBS Tour C-taper Regular shaft
 • 52º Wedge === Titleist Vokey SM-5 === Dynamic Gold wedge flex
 • 56º Wedge === Titleist Vokey SM-5 === Dynamic Gold wedge flex
 • 60º Wedge === Titleist Vokey SM-6 === Dynamic Gold wedge flex
 • Putter === Odyssey White Hot XG #7 === Std Odyssey Pistol grip

Bal
Titleist AVX

Superstitions
‘Mijn tas is denk ik het meest gevuld van allemaal. Ik ga nooit de baan in zonder mijn mini-apotheek, zonnebrand, mijn tuperware-bakje met noten en een puntenslijper.