Ons team

Wie gaan het in 2022 doen?

We zijn met 7 man, die allen net zo veel toevoegen aan de groep. Lees hieronder wie wij zijn, en wat ons zo sterk maakt. 

Hieronder zult u ons wat beter leren kennen. Hier is te lezen wie we zijn, wat onze specialiteiten zijn. Maar lees vooral verder: sommigen van ons hebben wat rare trekjes waar u zich misschien ook in kunt herkennen. 

Loran Appel, 17 jaar, handicap +4,2

Loran is met 4 jaar verschil de jongste speler uit ons team, de Benjamin van de groep. Dit weerhoudt hem niet om goede prestaties te leveren binnen en buiten Nederland. Zo werd hij in 2020 zowel Nederlands kampioen t/m 15 als t/m 18. Bij dit laatste NK begon hij het toernooi met een ronde van 67 (-5). In 2021 presteerde hij het om met een laatste ronde 67 3e te worden op het Nationaal Open, het grootste toernooi van het jaar. Een soortgelijk kunstje herhaalde hij in 2022, door in de top 5 te eindigen van datzelfde toernooi. Een ongelofelijk talent dus. Die bevestiging kreeg hij nogmaals toen hij tekende bij Charleston, een van de top sportuniversiteiten in Amerika.  Na zijn eerste competitiejaar is hij erop gebrand om nog een keer te knallen. 

Op de golfbaan is Loran een echte ‘killer’. Zijn korte spel is iets waar hij altijd op kan terug vallen. Ook putten gaat hem goed af. In 2022 miste hij in wedstrijdverband geen enkele put binnen de 1,5 meter. Dat zijn nog eens statistieken. 

Bal
Titleist Pro V1x

Superstitions
‘Ik wil altijd goed voorbereid zijn, zodat ik mij op de dag van de wedstrijd maar op 1 ding hoef te focussen’

Bas Post, 27 jaar, handicap +2,1

Bas gaat alweer aan zijn tiende competitie beginnen. Na vijf seizoenen captain te zijn geweest, gaf hij in 2022 dat stokje over aan Zino. Bas golft zo’n twaalf jaar. 

Bas is een ervaren kracht die elk jaar een belangrijk aandeel heeft in het succes van het team door een stabiele factor te zijn in zowel de foursomes als de singles. In de jaren is Bas veel bij de laagste handicaps van het team te vinden, op 2018 na is hij de laatste jaren altijd de laagste handicapper van het team geweest. Dit betekende dat hij ook tegen de eerste singles van de tegenstanders aan mocht treden, maar dit weerhield hem er niet van belangrijke punten binnen te halen. Sterker nog: als eerste single won hij 4 van zijn 6 partijen in 2019! ‘Gelukkig’ voor Bas hebben wij nu Loran die als eerste single de baan in zal gaan. 

Bas is zo constant door een simpele, maar repetitieve swing. Hij zakt nauwelijks door een ondergrens, en dat helpt ook in foursomes. Bas is erg recht van de tee, ook met zijn driver. Doordat hij deze veel durft te slaan geeft hij zichzelf veel kansen op birdie. 

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Als ik niet goed heb geslapen en te weinig eet en drink, wordt het niks’

Rob Kruis, 22 jaar, handicap +1,6 

In 2022 heeft een nieuwe aanwinst zich aan onze groep toegevoegd. Rob is overgekomen van Cromstrijen, waar hij vaker met Loran heeft gespeeld. Bij Cromstrijen speelde hij tweede klasse, en hij kijkt ernaar uit om volgend jaar op het hoogste niveau uit te komen. 

Golfend is hij sterk van de tee, wat hem altijd veel kansen geeft. We zijn heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen, maar we kijken er allemaal naar uit samen met hem de strijd aan te gaan! 

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Bijgeloof? Daar doe ik niet aan.’

 

Job Jan Simmelink, 34 jaar, handicap +1,3

Job Jan is de meest ervaren golfer in het team, en dit brengt hij niet alleen mee naar de golfbaan. Naast de golfbaan is hij in de team room erg belangrijk en weet hij op nodige momenten zichzelf en zijn teamgenoten scherp te houden. Job Jan, JJ voor de vrienden, golft ondertussen al meer dan 25 jaar en heeft op competitiegebied alles al meegemaakt. Dit helpt hem elke wedstrijd weer het beste in zichzelf naar boven te halen. 

Terug naar de golfbaan dan, waar JJ zijn ervaring weet om te zetten in een berekende en zekere speelstijl. Hierdoor komt hij weinig in benarde situaties en blijft hij altijd in controle over zichzelf en de partij. Net als Bas is Job Jan een sterke driver van de bal; hij slaat een lage, gecontroleerde balvlucht die hij al jaren goed beheerst, maar dan hebben we het nog niet eens over zijn sterkste punt gehad. Job Jan is een mentale killer die precies weet wanneer hij gas moet geven en die zichzelf nooit van de wijs zal laten brengen. Hierdoor is hij vaak doorslaggevend en betrouwbaar op belangrijke momenten in zijn partijen, wat ook te zien is aan een constant aandeel in het succes van de groep.   

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Die Pro V1’s zijn top, maar wel alleen met de high numbers 5, 6, 7 of 8. Verder put ik altijd met handschoen áán.

Zino Meesen, 25 jaar, handicap +1,2

Zino is vanaf 2014 bij ons Heren-1 aangesloten, toen hij van De Woeste Kop overkwam. Sindsdien heeft hij bewezen een belangrijke kracht te zijn in het eerste team. Hij golft al sinds dat hij 4 jaar oud is. Zino heeft altijd veel nationale wedstrijden gespeeld, dus de tegenstanders die wij tegenkomen kent hij vaak erg goed. Hij heeft het team altijd veel ondersteund door veel te regelen, en dat mag hij in de komende seizoenen als captain doen. 

Ook op de golfbaan is Zino erg van belang. Dit komt vooral door zijn spel van tee tot green, waarin hij met de beste mee kan. Hij legt veel risico in zijn spel, en ziet ook in benarde situaties vaak mogelijkheden waar sommige anderen niet over zouden denken. De dagen dat hij de benarde situaties weet te vermijden is hij nauwelijks te stoppen, wat hij maar weer eens bewees met een ronde van 64 (-8) in de voorbereiding op het komende seizoen.

Bal                             
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Mijn marker, een mooie oude munt, wordt getost wanneer ik de green op loop. De kant waar de marker op komt komt bovenaan als ik mijn bal markeer. ’

Max Meuwsen, 22 jaar, handicap 1,8

Max gaat nu beginnen aan zijn vijfde seizoen voor het eerste herenteam van Grevelingenhout. Hij was er al vroeg bij, Max sloeg zijn eerste ballen op vijfjarige leeftijd. Het jonge, speelse karakter is hij gelukkig nooit verloren. Dit maakt Max een van de meer creatieve spelers van het team. Vooral rond de greens weet Max vanuit een lastige of soms zelfs benarde situatie een schot te creëren waarmee hij nog altijd vriend en vijand met regelmaat verrast. Daarnaast is Max de meest constante kracht op de greens, wat hem dus een ultieme up&down-machine maakt. 

Zijn bewonderenswaardige shortgame maakt hem een erg sterke kracht in de foursomes en een lastige opponent in zijn individuele partijen, maar het is niet alleen fouten goedmaken waarin hij excelleert. Zoals vermeld is Max de meest constante kracht op de greens, dus de dagen dat hij zijn ballen ook maar enigszins in de buurt van de hole krijgt, is hij bijna niet meer te stoppen. Dit is terug te zien aan rondes onder par die hij met regelmaat heeft gemaakt in de afgelopen jaren.

 • Driver === Callaway XR 16 === Fujikura Speeder Evolution 565 Stiff shaft
 • 3-wood === Callaway XR 16 === Fujikura Speeder Evolution 565 Stiff shaft
 • 5-wood === Callaway XR 16 === Fujikura Speeder Evolution 565 Stiff shaft
 • IJzer 3 === Callaway APEX UT === KBS Tour Regular shaft
 • IJzers 4-PW === Titleist 714 AP2 === KBS Tour Regular shaft
 • 50º Wedge === Titleist Vokey SM-7 === Dynamic Gold wedge flex
 • 56º Wedge === Titleist Vokey SM-7 === Dynamic Gold wedge flex
 • Putter === Odyssey O-Works #1 === Std Odyssey Pistol grip

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Mijn vriendin gaf mij ooit een Rituals munt die ik sindsdien als marker gebruik. Wanneer ik markeer ligt de pijl die hierop staat naar de hole, anders mis ik mijn put.’

Rutger Wessels, 30 jaar, handicap 0,2

Zoals vermeld is Rutger na het seizoen 2013 samen met Zino
overgekomen van De Woeste Kop, en sindsdien heeft Rutger zich al meerdere malen
bewezen als de meest waardevolle speler van het team. Rutger heeft het
ijzerspel waar menig professionals nog jaloers op zouden zijn, en ook vanaf de
tee is het simpel: hard, hoog en recht. Deze combinatie maakt hem een erg goede
ballstriker, wat hem helpt veel punten binnen te harken voor het team. Maar
ook op de greens is het de laatste jaren hard vooruitgegaan als gevolg van veel
trainen. Naast zijn kunsten op de baan, brengt Rutger ook veel rust en kalmte
in onze hechte maar soms chaotische groep. En oh ja, Rutger is ongelofelijk efficiënt: hij is al jaren degene die de meeste punten binnenbrengt. 

Bal
Titleist Pro V1x

Superstitions
‘Bijgeloof? Daar doe ik niet aan.’

Martijn Smits, 23 jaar, handicap 3,5

Waar Martijn in eerdere seizoenen nog genoegen moest nemen met een reserverol, heeft hij zich in 2022 op het laatste moment in het team gespeeld. De keuze voor Martijn was een keuze voor stabiliteit en zekerheid achterin. Precies waar we op dat moment behoefte aan hadden. 

Martijn is een constante speler die weinig gekke dingen doet. Dit maakt hem een fijne partner in foursome wedstrijden. Ook rond de greens is hij erg sterk. Hier zijn we blij mee: we trainen al langere tijd samen met Martijn (en de rest van Heren 2), en Martijn geeft regelmatig aan dat de trainingen samen hem echt een betere golfer hebben gemaakt. 

Bal
Titleist Pro V1

Superstitions
‘Die heb ik niet’

William Remeeus, 61 jaar, handicap 3,1

‘Good old Willie’ gaat nu zijn derde seizoen meedraaien in de hoofdklasse, maar heeft ook in de minder glorieuze dagen van ons Heren-1 al zijn steentjes bij mogen dragen. In de huidige setting functioneert William als reservespeler en belangrijkste man achter de langs de lijnen. William voegt enorm veel waarde toe aan de prestaties door tijdens gezamenlijke momenten of één-op-één de spelers te motiveren. Maar dat hij bij de groep thuishoort, is voor niemand een vraagteken.

William is door zijn leeftijd en ervaring mentaal erg sterk en heeft een enorme drive om zichzelf elke dag beter te maken. Deze drive helpt ook de rest om het beste in zichzelf naar boven te halen. Maar ook óp de golfbaan weet William keer op keer te presteren. Zo werd hij derde bij de clubkampioenschappen in 2018 en 2019, gedeeld tweede bij de Zeeuwse kampioenschappen van 2019 en ook op nationaal niveau weet hij in het seniorencircuit regelmatig hoge ogen te gooien.

 • Driver === Cobra King F8 === Aldila NV 2KXV Blue 60 Regular shaft
 • 3-wood === Cobra King F8 === Aldila NV 2KXV Blue 70 Regular shaft
 • 3-hybride === Cobra King F8 === Aldila NV 2KXV Blue 80 Regular shaft
 • 5-hybride === Cobra King F8 === Aldila NV 2KXV Blue 80 Regular shaft
 • IJzers 6-PW === Titleist 714 AP2 === KBS Tour C-taper Regular shaft
 • 52º Wedge === Titleist Vokey SM-5 === Dynamic Gold wedge flex
 • 56º Wedge === Titleist Vokey SM-5 === Dynamic Gold wedge flex
 • 60º Wedge === Titleist Vokey SM-6 === Dynamic Gold wedge flex
 • Putter === Odyssey White Hot XG #7 === Std Odyssey Pistol grip

Bal
Titleist AVX

Superstitions
‘Mijn tas is denk ik het meest gevuld van allemaal. Ik ga nooit de baan in zonder mijn mini-apotheek, zonnebrand, mijn tuperware-bakje met noten en een puntenslijper.